skip to Main Content

Bezield leven, wat is dat eigenlijk?

Voor mijzelf kan ik bezield leven het beste omschrijven als samenvallen met wie ik in wezen ben. Als mijn ziel en mijn lichaam samenkomen, of anders gezegd als mijn essentie verbonden is met mijn fysieke lijf en aardse zijn, dan stroomt het en lijkt het leven zich meer vanzelfsprekend te ontvouwen, zonder dat ik heel hard hoef te werken. Dan is er groei vanuit een Zijnskwaliteit en vanzelfsprekendheid. Een vanzelfsprekendheid waarin het leven door mij heen leeft en ik het kan ontvangen zoals het komt.

Daarmee zijn bezield leven en de wijsheid van het lichaam voor mij nauw met elkaar verbonden. Verbinding met de ziel is mooi en tegelijkertijd hebben we het hier op aarde te leven. Het lichaam is de uitingsvorm in dit leven van onze ziel en als we goed luisteren naar de sensaties die we ins ons lijf waarnemen, dan kan ze ons als een kompas leiden. Dan kunnen we waarnemen wanneer we afgestemd zijn op onze ziel, onze essentie en wanneer we niet helemaal in ons lijf aanwezig zijn, omdat het gevoelens, overtuigingen, gebeurtenissen of overledenen, die geen plek hebben gehad bij onze (voor)ouders in zich draagt.

Dat is iets wat ik tijdens de opstellingen ook steeds weer ervaar, zeker daar waar we direct via het lichaam werken in het systemisch veld. Daar waar we gevoelens of gebeurtenissen van voorouders bij ons dragen doen we dat letterlijk in ons lijf. Daar waar we dragen stroomt onze eigen levensstroom niet of minder en zijn we minder bezield. Het vlammetje is op die plekken minder helder of zelfs gedoofd.

Dat sluit ook wel mooi aan bij wat er in de Dikke van Dale staat over Bezield Leven:

• Bezield: vol vuur, geestdrift, enthousiasme
• Leven: kunnen ademen, groeien

Je zou dus kunnen zeggen dat Bezield Leven gaat over vol vuur, vol enthousiasme ademen en groeien.

De intensive

Deze intensive staat in het teken van het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar en wanneer voel je je bezield, of begeistert, zoals ze zo mooi in het Duits zeggen en hoe voelt dat in je lijf? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades?  Daarbij aanwezig zijn, ademend, waarnemend. Daar innerlijke rust in vinden en die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf.
Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen, je aanwezigheid en liefde laten versterken. Overgave aan wat is. In deze ruimte vinden we langzaam dat wat we werkelijk zoeken.

Vanuit het systemisch werk kun je aanhoudende spanning in het lichaam, terugkerende klachten of ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, het symptoom in je lijf, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Tijdens deze intensive onderzoeken we de persoonlijke vragen van de deelnemers rondom de thema’s bezield leven, aanwezig zijn in je lijf, gezondheid en terugkerende klachten of ziekte in het systemisch veld. We kijken daarbij bijvoorbeeld naar de relatie tussen jou en wat je lijf je probeert te vertellen en waar dit mogelijk mee resoneert in de familiegeschiedenis. Wat is de mogelijk zielvolle boodschap achter terugkerende symptomen aan jou?

Tijdens de opstellingen kijken we met compassie naar wat je lijf jouw vertelt en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat je lijf en mogelijke klachten een boodschap voor jou hebben en je bent bereid dit te onderzoeken, dan kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrijer kunt leven. Om contact te kunnen maken met het soms diep verborgene is het belangrijk om eerst goed te kunnen voelen in het lichaam en contact te maken met jouw vraag of thema en hoe dit in je lichaam voelbaar is. Hier besteden we deze dagen ook ruim aandacht aan.

Begeleiding

De nadruk ligt vooral op het vergroten van de eigen kracht in het lichaam. Deze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. Daarbij spreken we de wijsheid van het lichaam aan en volgen haar het systemisch veld in.
Tijdens de intensive werken we met verschillende soorten opstellingen, afgewisseld met meditatie, systemisch lichaamswerk en sharings (het delen van je ervaringen). Door inzet van archetypische opstellingen kan iedereen zijn/haar eigen verbinding met het thema onderzoeken.

We werken in een groep van maximaal 6-8 deelnemers, zodat iedereen die dat wil de mogelijkheid heeft een vraag in te brengen tijdens deze dagen.

Over Stefanie Bussing

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Het lichaam en het aanwezig zijn in het lichaam vormt voor Stefanie de basis van waaruit ze werkt. Zij gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

Stefanie zelf over haar eigen reis: ”Ze zeggen wel, ‘you teach what you have to learn most’. Ik kan me daar wel in vinden. In 2006 stapte ik na jaren dralen over de drempel. De signalen van mijn lichaam kon ik niet langer negeren en mijn eigen innerlijke reis naar voelen in mijn lichaam was een feit. Counseling, healing en familieopstellingen brachten me van mijn veilige haven in mijn hoofd naar mijn hart en lichaam. Echter, toen het opstellingenwerk via het lichaam op mijn pad kwam, werd er iets in mij geopend, van waaruit het zich als vanzelf lijkt te ontvouwen. Hier komt alles samen wat ik hiervoor geleerd heb in een manier van werken, die volledig natuurlijk door me heen stroomt.”

Resultaten

• Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden in je lichaam.
• Op een ander niveau luisteren naar je lichaam en de signalen die je lichaam je geeft.
• Een vergroot bewustzijn in lichaamsgevoel.
• Ervaren wat het is om je lichaam helemaal te bewonen en vitaliteit te ervaren in je lichaam.
• Inzicht in waarom de ziekte of gezondheidsklachten bij je zijn, wat hun boodschap is.
• Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken.
• Contact maken met jouw bezieling en volle potentie en hoe je dat kunt leven.

Voor wie is deze intensive geschikt?

Voor iedereen die voelt dat hij/zij meer bezield zou willen leven, meer aanwezig wil zijn in zijn/haar lichaam en/of ziekte of aanhoudende symptomen ervaart in het leven en hier op een andere manier contact mee wil maken. Alsook voor coaches die zelf mensen begeleiden in een ziekteproces en willen ervaren wat ziekteopstellingen kunnen bijdragen aan het helingsproces.

Wanneer je al een basis in opstellingen hebt, kan de intensive een opstap zijn naar de opleiding Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen, waarin je zelf leert om opstellingen te begeleiden via het lichaam en bij ziekte en gezondheidsklachten.

Praktische Informatie

Data: Zie aankomende data in de agenda

Tijd: inloop 9:45 uur, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

Jouw Bijdrage: € 245,- excl. btw per intensive

Locatie: Flow Plaza, Zaanenstraat 18-I, Haarlem

Inschrijven: Direct op de website via het evenement in de agenda, je ontvangt na je inschrijving een bevestiging inclusief factuur.

Vragen: Stel ze via het contactformulier of mail/bel met je vragen naar stefanie@beallyoucanbe.nl of 0648102716.

Graag ontmoet ik je.
Warme groet,

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Back To Top