Skip to content

Agenda Januari/Februari 2016

In deze agenda:

 • vooraankondiging: een nieuwe 12 weekse reis ‘Vrouw Zijn: Je Roeping Leven’ in Haarlem start in April
 • 31 januari Dagworkshop Familieopstellingen Licht op Ziekte
 • 7 februari ‘Thuiskomen in Jezelf’ tijdens de Geluksroute Haarlem
 • 10 februari Introductie avond ‘Licht op Ziekte’ met familieopstellingen
 • 13 Februari Start ‘Drieluik voor Vrouwen bij kanker, verbinding op drie lagen’ in samenwerking met Caroline Denijs (Amersfoort)
 • 28 februari Dagworkshop Licht op Ziekte met Opstellingen
 • 9 maart Avondworkshop Familieopstellingen
 • Praktische informatie over de workshops
 • Nieuws uit de Academie voor Opstellingen

Vooraankondiging:
Een nieuwe 12 weekse reis ‘Vrouw Zijn: Je Roeping Leven’ in Haarlem

Een ontdekkingsreis naar ZIJN wie je werkelijk bent en naar het voluit leven van jouw zielsbestemming.

Data: dinsdagavond 12 april, 26 april, 17 mei, 31 mei, 14 juni, 12 juli van 19.00 – 22.00/22.30 uur.

Heb jij het verlangen om oude patronen te doorbreken, dieper contact te maken met jouw vrouwelijke essentie en het leven te leven waarvoor jij bedoeld bent?

Gedurende 6 dinsdagavonden reis je samen met andere vrouwen door het systemische veld. Je kijkt o.a. met behulp van familieopstellingen naar jezelf als vrouw en naar datgene dat je misschien nog weerhoudt om jouw innerlijke kracht en zielsmissie volledig te ervaren en een leven in overvloed te leven.

We maken de levensstroom vrij op vragen die voor jou in het hier en nu spelen en die jou belemmeren in het leven van jouw zielsmissie en in het creëren van een leven vol overvloed. Uit het werken met opstellingen blijkt dat het doorzien van de onderliggende relatiepatronen bevrijdend werkt in het kunnen leven van jouw zielsmissie.

In 12 weken komen we 6 dinsdagavonden bij elkaar en reizen we af in het systemisch veld waar we de vragen onderzoeken, die er leven rondom thema’s als:

 1. Jij als Dochter;
 2. Jij als Vrouw in een liefdesrelatie;
 3. Jij en het Moederschap;
 4. Jij als vrouw in werk;
 5. Voorbij de rollen: Jij als Wijze Vrouw;
 6. Het Geschenk: Je Roeping Leven in Overvloed

Wat het traject je kan brengen

 • Een shift van overleven en naar leven
 • Inzicht en beweging in daar waar je los mag laten
 • Het voelen van de verbinding met de levensstroom en jouw innerlijke kracht
 • Inzicht in wat jouw zielsmissie/roeping is in dit leven

‘Ik heb deze cursus geleerd over acceptatie en het zien van patronen die ik iedere keer herhaal. De thema’s schuld, controle en boosheid spelen hierin een belangrijke rol. Deze cursus heeft me laten zien dat de patronen niet zijn wie ik ben, ook al voelt het vaak heel sterk dat het wel zo is. Dit weten en zien waar het vandaan komt, maakt nog niet dat het verdwijnt. Het maakt wel dat ik me er beter van los kan koppelen. Het is een dynamisch proces, steeds een stapje verder. Geduld en vertrouwen.’ (deelneemster aan de reis Arnhem)

Meer ervaringen van deelnemers die jou voorgingen en meer achtergrond over de inspiratie voor deze reis lees je in dit (al wat oudere) artikel uit begin 2015: https://stefaniebussing1.wordpress.com/2015/01/05/ervaringen-en-nieuwe-reizen-vrouw-zijn-je-roeping-leven-in-2015/

Wil jij zelf de reis samen met een groep vriendinnen maken, of woon je in een andere plaats en zou je deze reis daar willen laten plaatsvinden? Dat kan allemaal, ook aangepast aan jullie wensen. Stuur me een mailtje en we gaan samen de mogelijkheden onderzoeken. 

De aankomende agenda voor januari/februari 2016

31 januari Dagworkshop Familieopstellingen Licht op Ziekte

Een hele dag samen met een groep gelijkgestemden in het systemisch veld werken kan iedere een na laatste (3e of 4e) zondag van de maand tijdens de dagworkshop familieopstellingen ´Licht op Ziekte´ in Haarlem.
De eerstkomende data zijn: 31 januari en 28 februari van 10.00 – 16.30 uur.

Tijdens een dagworkshop hebben we de mogelijkheid om meer en dieper werk te ervaren in het systemisch veld dan tijdens de avonden ´Licht op Ziekte´. We kijken deze dag met compassie naar de ziekte en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat het niet toevallig is dat deze ziekte jou overkomt en wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrijer kunt leven. Om contact te kunnen maken met het soms diep verborgene is het belangrijk om goed te kunnen voelen in het lichaam en om contact te maken met de ziekte. Hier besteden we deze dag ook aandacht aan.

In de workshop kun je zelf een vraag inbrengen, of als representant meedoen. De ervaring is dat zowel de vragensteller als de representant nieuwe inzichten krijgt over vragen die spelen. We werken in kleine groepen van maximaal 10-12 deelnemers. Ook als je nog niet bekend bent met familieopstellingen is dit een kans deze krachtige werkvorm aan den lijve te ervaren.

7 februari ‘Thuiskomen in Jezelf’ tijdens de Geluksroute Haarlem 

Ook dit jaar zal ik weer deelnemen als geluksbrenger aan de Geluksroute Haarlem en wel op 7 februari.

‘Geluk is thuiskomen in jezelf en dit delen met anderen.’

Zondagochtend 7 februari kun je tijdens een korte ervaringslezing kennismaken met Reconnective Healing. Ik zal wat achtergronden vertellen over wat Reconnective Healing is, voor wie het is, wetenschappelijke inzichten met je delen, maar vooral zal ik je de frequenties zelf laten ervaren. Lees meer

10 februari Introductie avond ‘Licht op Ziekte’ met familieopstellingen

Kennismaken met wat opstellingen met ziekte of gezondheidsklachten voor je kunnen betekenen? Of overweeg je deel te nemen aan de 8 daagse cursus ´Licht op Ziekte met opstellingen´ die in april van dit jaar van start zal gaan en wil je graag eerst meer gevoel erbij krijgen? Dat kan tijdens deze introductie of kennismakingsworkshop.
De eerstkomende data zijn: 10 februari en 8 april van 19.30 – 22.00/22.15 uur.

Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. We kijken met compassie naar de ziekte en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Deze introductie avond is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het opstellingenwerk bij ziekte. Wat is het? Wat kan het brengen? Hoe kan je ermee werken? Ik neem je deze avond mee in wat het werken met ziekte opstellingen inhoudt. Daarnaast krijg je de kans om in een meditatieve opstelling contact te maken met jouw eigen vraag rondom jouw gezondheidsklacht of ziekte. We werken in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers.

13 Februari Start ‘Drieluik voor Vrouwen bij kanker, verbinding op drie lagen’ in samenwerking met Caroline Denijs (Amersfoort)

Een ontdekkingsreis naar ZIJN wie je werkelijk bent voorbij rollen en ziekte. Naar het voluit leven van jouw zielsbestemming.
Data: zaterdag 13 februari, 5 maart, 2 april van 10.00 – 17.00 uur in het VlinderHuys te Amersfoort.

Drie dagen over thema’s in het leven als vrouw met kanker. Wij bieden je de ruimte om met volle aandacht te zijn bij wat er werkelijk toe doet. We werken op drie lagen:: 1. jij en de kanker; 2. jij, de ziekte en de relaties om je heen; 3. de diepere verborgen thema’s resonerend met de kanker en je zielbestemming.
Door dit in gezelschap met andere vrouwen te onderzoeken kan dit je diepe inzichten over je familiesystemen brengen, en heling bij vrouwelijke thema’s.

We werken met uiteenlopende werkvormen: opstellingen, klank, beweging en beeldend werk. Daarmee kun je een ander perspectief krijgen op wat de kanker in je lichaam te betekenen heeft. En hoe je er in het hier-en-nu mee kunt omgaan. Soms zijn er inzichten nodig, soms lucht het op om in alle vrijheid – en verbondenheid – je gevoelens te ervaren.
Je kunt ‘de onderstroom’ en je zielbestemming gaan zien. En je eigen kracht gaan voelen. Die kracht die verbonden is met de levensstroom, waar inzicht én beweging is, en die bijdraagt aan de ondersteuning van je zelfhelend vermogen.

Als je ontspanning in je lichaam wilt ervaren, op een milde manier gevoelige thema’s in het licht wilt zetten en je verbondenheid wilt ervaren zul je tijdens deze dagen kunnen opladen en voeding op zielniveau vinden.

Deelnemers aan dit holistische drieluik kunnen met korting tussentijdse ondersteuning boeken in de vorm van een Reconnective Healing, een zachte Massagebehandeling of een individuele opstelling/sessie Systemische Zielswerk in het Lichaam bij Caroline Denijs of mijzelf.

28 februari Dagworkshop Licht op Ziekte met Opstellingen

Een hele dag samen met een groep gelijkgestemden in het systemisch veld werken kan iedere een na laatste (3e of 4e) zondag van de maand tijdens de dagworkshop familieopstellingen ´Licht op Ziekte´ in Haarlem.
De eerstkomende data zijn: 28 februari en 19 maart van 10.00 – 16.30 uur. (zie hierboven bij 31 januari voor verdere inhoudelijke informatie)

9 maart Avondworkshop Familieopstellingen

Kennismaken met wat familieopstellingen voor je kunnen betekenen, of weer even in het veld zijn en een vraag onderzoeken? Dat kan tijdens deze avondworkshop Familieopstellingen. De eerstkomende data zijn: 9 maart en 13 mei van 19.30 – 22.00/22.15 uur.

Een familieopstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien. We beginnen daarbij altijd met het einddoel voor ogen. In de workshop kun je zelf een vraag inbrengen, of als representant meedoen.

De ervaring is dat zowel de vragensteller als de representant nieuwe inzichten krijgt over vragen die spelen rondom je huidige situaties, je dromen of iets dat nog speelt uit je verleden. Ook als je nog niet bekend bent met familieopstellingen is dit een kans deze bijzondere en krachtige werkvorm aan den lijve te ervaren.

Praktiche informatie over de workshops

Locatie: Alle workshops vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18-I (aanbellen Flow 2) Haarlem tenzij anders vermeld
Jouw Bijdrage:

 • voor de avondworkshops: € 35,- (incl. BTW). | Graag contant (en gepast) ter plekke betalen | Wil je een factuur? Geen probleem, dan zijn de bedragen excl. BTW (i.v.m. de administratiekosten)
 • voor de dagworkshop: € 95,- btw | Neem je een vriend en/of vriendin mee dan betaal je allebei slechts 85,- incl. btw | Graag vooraf overmaken of uiterlijk de dag zelf ter plekke contant voldoen. Neem zelf iets mee voor de lunch!
 • Voor ‘Drieluik voor Vrouwen bij kanker, verbinding op drie lagen’: € 350,- incl btw en biologische lunch
 • Voor de 12 weekse reis ‘Vrouw Zijn: Je Roeping Leven’ Haarlem: € 350,- incl btw en 50% korting op een individuele sessie gedurende de 12 weken.
 • Geluksroute ‘Thuiskomen in Jezelf’: Gratis

Aanmelden en informatie: graag een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je aan te melden of bel 06-48102716 voor meer informatie.

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken? Ook dat is mogelijk. Neem in dat geval even contact met me op.

Nieuws uit de Academie voor Opstellingen

Vanuit mijn verbondenheid aan de Academie voor Opstellingen informeer ik je tot slot graag over 2 interessante workshops op 23 februari rondom het thema ‘Opstellingen bij Kanker’. Het is een ochtendworkshop voor patiënten en naasten en een middag/avondworkshop voor therapeuten. Deze workshops worden gegeven door Hylke Bonnema en Henk Fransen en zelf zal ik hier als partner ook bij aanwezig zijn.

Graag ontmoet ik je

Hartegroet,

Stefanie

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mensen in vragen rondom Leven Met Kanker en in vragen rondom Vrouw Zijn en het Leven van je Roeping.
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Partner Academie voor Opstellingen

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top