Skip to content

Agenda Maart / April 2016

In deze agenda:

 • 8 en 14 maart 2 Live Webinars over ‘Licht op Ziekte met Opstellingen’
 • 9 maart Avondworkshop Familieopstellingen
 • 19 maart Dagworkshop Familieopstellingen Licht op Ziekte
 • 8 april Introductie avond ‘Licht op Ziekte’ met familieopstellingen
 • 15 april Start 8 daagse cursus ‘Licht op Ziekte met Opstellingen’
 • Praktische informatie over de workshops
 • Nieuws uit de Academie voor Opstellingen

8 en 14 maart 2 Live Webinars over ‘Licht op Ziekte met Opstellingen’

Kennismaken met wat opstellingen met ziekte of gezondheidsklachten voor je kunnen betekenen? Of overweeg je deel te nemen aan de 8 daagse cursus ´Licht op Ziekte met opstellingen´ die op 15 april start en wil je er graag eerst meer gevoel bij krijgen? Dat kan vanuit je huiskamer tijdens één van deze live webinars op: dinsdag 8 maart van 10.00 – 11.00 uur ’s ochtends of op maandagavond 14 maart van 20.30 – 21.30 uur.

Inschrijven kan eenvoudig door je voor de dag van jouw voorkeur aan te melden via één van de onderstaande links:
DINSDAGOCHTEND 8 MAART OM 10:00

MAANDAGAVOND 14 MAART OM 20:30

9 maart Avondworkshop Familieopstellingen

Kennismaken met wat familieopstellingen voor je kunnen betekenen, of weer even in het veld zijn en een vraag onderzoeken? Dat kan tijdens deze avondworkshop Familieopstellingen.
De eerstkomende data zijn: 9 maart en 13 mei van 19.30 – 22.00/22.15 uur.

Een familieopstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien. We beginnen daarbij altijd met het einddoel voor ogen. In de workshop kun je zelf een vraag inbrengen, of als representant meedoen.

De ervaring is dat zowel de vragensteller als de representant nieuwe inzichten krijgt over vragen die spelen rondom je huidige situaties, je dromen of iets dat nog speelt uit je verleden. Ook als je nog niet bekend bent met familieopstellingen is dit een kans deze bijzondere en krachtige werkvorm aan den lijve te ervaren.

19 maart Dagworkshop Familieopstellingen Licht op Ziekte

Een hele dag samen met een groep gelijkgestemden in het systemisch veld werken kan iedere een na laatste (3e of 4e) zondag van de maand tijdens de dagworkshop familieopstellingen ´Licht op Ziekte´ in Haarlem.
De eerstkomende data zijn: 19 maart en 24 april van 10.00 – 16.30 uur.

Tijdens een dagworkshop hebben we de mogelijkheid om meer en dieper werk te ervaren in het systemisch veld dan tijdens de avonden ´Licht op Ziekte´. We kijken deze dag met compassie naar de ziekte en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat het niet toevallig is dat deze ziekte jou overkomt en wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrijer kunt leven. Om contact te kunnen maken met het soms diep verborgene is het belangrijk om goed te kunnen voelen in het lichaam en om contact te maken met de ziekte. Hier besteden we deze dag ook aandacht aan.

In de workshop kun je zelf een vraag inbrengen, of als representant meedoen. De ervaring is dat zowel de vragensteller als de representant nieuwe inzichten krijgt over vragen die spelen. We werken in kleine groepen van maximaal 10-12 deelnemers. Ook als je nog niet bekend bent met familieopstellingen is dit een kans deze krachtige werkvorm aan den lijve te ervaren.

8 april Introductie avond ‘Licht op Ziekte’ met familieopstellingen

Kennismaken met wat opstellingen met ziekte of gezondheidsklachten voor je kunnen betekenen? Of overweeg je deel te nemen aan de 8 daagse cursus ´Licht op Ziekte met opstellingen´ die in april van dit jaar van start zal gaan en wil je graag eerst meer gevoel erbij krijgen? Dat kan tijdens deze introductie of kennismakingsworkshop.
De eerstkomende data zijn: 8 april en 8 juni van 19.30 – 22.00/22.15 uur.

Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. We kijken met compassie naar de ziekte en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Deze introductie avond is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het opstellingenwerk bij ziekte. Wat is het? Wat kan het brengen? Hoe kan je ermee werken? Ik neem je deze avond mee in wat het werken met ziekte opstellingen inhoudt. Daarnaast krijg je de kans om in een meditatieve opstelling contact te maken met jouw eigen vraag rondom jouw gezondheidsklacht of ziekte. We werken in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers.

12 april 12 weekse reis ‘Vrouw Zijn: Je Roeping Leven’

Een ontdekkingsreis naar ZIJN wie je werkelijk bent en naar het voluit leven van jouw zielsbestemming.
Data: dinsdagavond 12 april, 26 april, 17 mei, 31 mei, 14 juni, 12 juli van 19.00 – 22.00/22.30 uur.

Heb jij het verlangen om oude patronen te doorbreken, dieper contact te maken met jouw vrouwelijke essentie en het leven te leven waarvoor jij bedoeld bent?

Gedurende 6 dinsdagavonden reis je samen met andere vrouwen door het systemische veld. Je kijkt o.a. met behulp van familieopstellingen naar jezelf als vrouw en naar datgene dat je misschien nog weerhoudt om jouw innerlijke kracht en zielsmissie volledig te ervaren en een leven in overvloed te leven.
We maken de levensstroom vrij op vragen die voor jou in het hier en nu spelen en die jou belemmeren in het leven van jouw zielsmissie en in het creëren van een leven vol overvloed. Uit het werken met opstellingen blijkt dat het doorzien van de onderliggende relatiepatronen bevrijdend werkt in het kunnen leven van jouw zielsmissie.

In 12 weken komen we 6 dinsdagavonden bij elkaar en reizen we af in het systemisch veld waar we de vragen onderzoeken, die er leven rondom thema’s als: 1. Jij als Dochter; 2. Jij als Vrouw in een liefdesrelatie; 3. Jij en het Moederschap; 4. Jij als vrouw in werk; 5. Voorbij de rollen: Jij als Wijze Vrouw; 6. Het Geschenk: Je Roeping Leven in Overvloed

Meer ervaringen van deelnemers die jou voorgingen en meer achtergrond over de inspiratie voor deze reis lees je in dit (al wat oudere) artikel uit begin 2015: https://stefaniebussing1.wordpress.com/2015/01/05/ervaringen-en-nieuwe-reizen-vrouw-zijn-je-roeping-leven-in-2015/

Wil jij zelf de reis samen met een groep vriendinnen maken, of woon je in een andere plaats en zou je deze reis daar willen laten plaatsvinden? Dat kan allemaal, ook aangepast aan jullie wensen. Stuur me een mailtje en we gaan samen de mogelijkheden onderzoeken.

15 april Start 8 daagse cursus ‘Licht op Ziekte met Opstellingen’

De bezielde boodschap van ziekte, het hervinden van je levenskracht in je lichaam
Data: vrijdag & zaterdag 15 & 16 april, 24 & 25 juni, 2 & 3 september, 28 & 29 oktober van 10.00 – 16.30 uur.

Deze cursus ‘Licht op Ziekte’ hebben we speciaal ontwikkeld voor therapeuten die de basisbeginselen van het werken met ziekte opstellingen willen leren en voor mensen die een innerlijke reis willen maken naar de diepere boodschap achter hun ziekte en die de volheid van het leven willen ervaren.
We gaan in op de thema’s die spelen in het proces van gezondheid, ziekte en heelwording, waarbij we naast het opstellingenwerk ook inzoomen op de psychosomatiek.

Blok 1. Hervinden van de levenskracht in het lichaam – Jij en de ziekte
Goed zorgen voor je lichaam, je vitaliteit, je levenskracht is belangrijk om het leven ten volste te kunnen leven. We kijken naar de innerlijke gevoelslaag van ziekte en gezondheidsklachten.
Blok 2. Alles loslaten in de stilte – Veilig voelen in je lichaam
Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou vertelt?
Ook in dit blok psychosomatiek van het lichaam met gastdocent Henk Fransen(arts).
Blok 3. Leef de Liefde 
De impact van ziekte op relaties hier en nu (familie, liefdesrelaties, werk) en de rol van (traumatische) gebeurtenissen in de vroege jeugd in het ontstaan van ziekte. Kun je onvoorwaardelijk van jezelf houden?
Blok 4. Je bestemming – de verborgen boodschap achter de ziekte
Zingeving van ziekte. Waar resoneert ziekte mee dieper in het systeem, wat is het centrale thema voor jou, jouw zielsmissie? Welke boodschap wil de ziekte jou overbrengen?
In dit blok extra aandacht voor Het Nieuwe Opstellen  met gastdocent Hylke Bonnema.

Resultaten o.a.:

 • Voelen, aangaan, eigen kracht hervinden.
 • Zicht op diepere laag achter de ziekte.
 • Zicht op je potentie en vol overgave leven.
 • Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van zijn.
 • Inzicht in psychosomatiek van het lichaam en zelf een psychosomatieksessie geven.
 • Kennismaking met de basishouding, theorie en methode van opstellingen.
 • Intervisiegroep tijdens de reis.

Meer lezen? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Stefanie Bussing.

Praktische informatie over de workshops:

Locatie: Alle workshops vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18-I (aanbellen Flow 2) Haarlem tenzij anders vermeld

Jouw Bijdrage:

 • voor de avondworkshops: € 35,- (incl. BTW). | Graag contant (en gepast) ter plekke betalen | Wil je een factuur? Geen probleem, dan zijn de bedragen excl. BTW (i.v.m. de administratiekosten)
 • voor de dagworkshop: € 95,- btw | Neem je een vriend en/of vriendin mee dan betaal je allebei slechts 85,- incl. btw | Graag vooraf overmaken of uiterlijk de dag zelf ter plekke contant voldoen. Neem zelf iets mee voor de lunch!
 • Voor de 12 weekse reis ‘Vrouw Zijn: Je Roeping Leven’ Haarlem: € 350,- incl btw en 50% korting op een individuele sessie gedurende de 12 weken.
 • Live webinars: Gratis
 • Voor de 8 daagse cursus ‘Licht op Ziekte met Opstellingen’: € 1295,- incl btw met vroegboekkorting tot en met 15 maart betaal je € 995,- incl btw of wanneer je met 2 of meer personen inschrijft slechts € 795,- incl btw p.p. Direct inschrijven kan via: http://goo.gl/tleyJn. Vroegboekkorting ontvang je door de couponcode: lichtziekte in te voeren bij couponcode in het scherm ‘afrekenen’.

Aanmelden en informatie: graag een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je aan te melden of bel 06-48102716 voor meer informatie.

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken? Ook dat is mogelijk. Neem in dat geval even contact met me op.

Nieuws uit de Academie voor Opstellingen

 • Het maart nummer van het blad “Spiegelbeeld” staat in het teken van ‘kanker’. Verschillende behandelingsmethoden en perspectieven op kanker worden in dit nummer beschreven. Eén van de artikelen is een artikel over ´familieopstellingen bij kanker´, geschreven door Hylke Bonnema en mijzelf. Wil je meer lezen over welke complementaire behandelingsmethoden er zijn en hoe ze kunnen helpen, dan kan dit een interessante uitgave zijn. Het blad ligt inmiddels in de winkels.

Graag ontmoet ik je

Hartegroet,

Stefanie

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mensen in vragen rondom Leven Met Kanker en in vragen rondom Vrouw Zijn en het Leven van je Roeping.
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Partner Academie voor Opstellingen

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top