Skip to content

De boodschap: ‘Stop met rennen!’

Taal is een mooi iets. We spreken over ‘je wezenloos schrikken’ en dat is dus precies wat er gebeurt. Je wezen (ziel) en je lichaam komen letterlijk even los van elkaar als je schrikt en het duurt daarna even voor ze weer helemaal samenkomen. De ene keer duurt het wat langer dan de andere keer voor je er weer helemaal bent.

En dat ik me wezenloos schrok, terwijl ik een fractie van een seconde voor de klap, die auto op me af zag komen. Dat staat buiten kijf. Ik begrijp nog niet hoe ik daar kwam.
Het was 11 november in de middag. Het ene moment liep ik van mijn praktijk naar huis en het volgende moment hoor ik een kreet ‘kijk uit’ zie ik een auto op me afkomen en is daar de klap. Ik was kennelijk de straat opgelopen zonder de auto te zien maar kan me het niet herinneren. De enige verklaring die ik heb is dat ik niet aanwezig was. Dat ik in beslag genomen was door zowel de intensive die ik op dat moment gaf (de eerste 2-daagse na mijn verlof) en door de gedachte; ´ben ik nog op tijd om mijn dochtertje te voeden´.

Het perspectief bepaalt de ervaring…

Gelukkig ben ik er met alleen wat kneuzingen uit gekomen en inmiddels weer hersteld. Wel was het voor mij een duidelijk signaal om even een pas op de plaats te maken en niet direct weer vol van start te gaan. Een signaal om me eraan te herinneren met de seizoenen te leven, zoals ik me begin dit jaar had voorgenomen.  En deze tijd van het jaar -11 november (Sint Maarten) is het eerste lichtfeest richting kerst- vraagt van ons de stilte op te zoeken en naar binnen te keren in plaats van nog even harder te gaan rennen. Hierin kan ons eigen innerlijk licht in kracht toenemen om van daaruit in het nieuwe (voor)jaar de zaadjes te laten ontspruiten. Vandaar dat ik pas eind januari weer start met nieuwe workshops. Je kunt op dit moment wel gewoon nog bij me terecht voor individuele sessies.

Graag ontmoet ik je.

Warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mens en organisatie in vragen rondom vrouw zijn, vitaliteit en gezondheid en in vragen rondom leven met ziekte (specifiek kanker).
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leer
t dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), Opstellingen in het lichaam (systemisch zielswerk in het lichaam), Transactionele Analyse, The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Stefanie is als opleider verbonden aan de Academie voor Opstellingen 

Binnen de Academie voor Opstellingen heeft zij zich gespecialiseerd in het systemisch lichaamswerk en opstellingen bij ziekte en gezondheidsvragen. Zij begeleidt individuele sessies, dagworkshops, intensives en cursussen en is als docent betrokken bij de jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen van de Academie. Kijk in de agenda voor aankomende data of neem contact op voor meer informatie.

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top