Skip to content

De cirkel van het Leven

Ieder einde
Is een afscheid
Van iets dat rond is
Klaar om achter je te laten

Pijn en rouw
Rust en vrede
Het is er vaak allemaal
Tegelijk en afwisselend

In het vrijgeven
Ontstaat de ruimte
Voor een beweging
Naar iets nieuws

Een pril begin
Spannend en nieuw
Ontluikt voorzichtig
Om in kracht te groeien

Een nieuwe cyclus…

Stefanie, 7 juni 2023

Transformatie, steeds opnieuw een einde met een doorkijk naar een volgende cyclus en nieuwe beweging. Ons leven hier en nu is aaneengeregen van dit soort momenten vanaf het moment van onze conceptie, het in wording zijn van ons lichaam en dit leven hier op aarde, tot aan ons overgaan met ons sterven, waarbij we de aarde in deze vorm weer verlaten. And beyond…

 

Als ik zo naar mijn leven en mijn kinderen kijk dan is dit wat op meerdere lagen leeft. Mijn kinderen die beide aan de vooravond van afscheid en nieuwe stappen staan en alle voorbereidingen daaromheen. De oudste die over 1,5 maand de basisschool achter zich laat en op weg gaat naar de middelbare met alles wat daarbij hoort. De jongste voor wie op hetzelfde moment de kleutertijd eindigt en de wereld van klas 1 zich gaat openen met haar letters, cijfers en al wat daarbij hoort.

Het voelt kloppend en er is ook rouw. Het afsluiten gaat gepaard met een gevoel van weemoed, dankbaarheid en trots.

Een zelfde gevoel heb ik keer op keer bij het afronden van een opleidingsgroep Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen, een tweedaagse intensive of daar waar ik wat langer in een individueel traject met iemand mocht meelopen op zijn/haar reis. Weemoed, dankbaarheid en trots.

Ervaren

Wil  je eens ervaren hoe het is om met behulp van systemisch lichaamswerk naar je lijf te luisteren en jouw vraag en gevoelens te onderzoeken? Misschien wel om samen rondom dit thema op reis te gaan in en via je lijf. Daar licht te schijnen waar het tot dan toe donker was. Beweging te laten ontstaan waar het koud en verkrampt voelt door toe te laten wat er aanwezig is in plaats van ertegen te vechten. Om te zien en te voelen wat daar gezien wil worden en plek wil krijgen?

Neem dan gerust contact op of lees hier eerst verder over wat systemisch lichaamswerk inhoudt, of luister naar deze podcast, die ook een mooi beeld geeft over deze manier van systemisch werk en opstellen via het lichaam.

Heb je interesse in de opleiding Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen? Lees dan vooral even verder via de link: Opleiding Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen.

Graag ontmoet ik je.

Warme groet,
Stefanie

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Aangesloten bij Bewust Haarlem

Back To Top