Skip to content

De klaproos als gids

Steeds weer keert ze terug op mijn pad

Al zo’n 15 jaar probeer ik haar ieder jaar minstens 1x te vangen met mijn camera.

Als ik haar zie maakt mijn hart een sprongetje en is er ook iets van melancholie voelbaar in me.

Een paar jaar geleden tekende ik haar tijdens een training als de bloem van mijn creatiekracht die zowel mijn wond als wonder in zich herbergt, inclusief de in de tijd ontstane overlevingsmechanismen.

En dit jaar drong ze opnieuw in een periode van 2 weken op verschillende manieren mijn bewustzijn binnen. Alsof ze me iets duidelijk probeerde te maken.

Zo kwam ze bij me langs, oogverblindend als een veld vol, terwijl ik (via een andere route) op weg was naar mijn moeder in de weken nadat mijn vader was overleden.
Vertelde mijn zus me die weken dat ook mijn vader zo dol was op deze bloem, wat ik niet wist.
En kwam vervolgens in diezelfde beweging via via een post bij me langs op social met daarin een link naar een artikel van Inspirerend Leven over de spirituele betekenis van de klaproos.

Hoe duidelijk wil je het hebben…

Dit las ik onder andere in het artikel van Inspirerend Leven over de klaproos:
‘Ze schudt jouw innerlijke wijsheid wakker. De klaproos staat in verbinding met de maan en de stille slapende wijsheid die in jou verborgen ligt. De klaproos is een bloem met een mooie balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Ze combineert haar mannelijke assertieve energie met het mystieke inwaarts gekeerde van het mystieke vrouwelijke. Diep verborgen in het zwart-paarse en gouden hart van de klaproos ligt haar geheime wijsheid, haar heldere en krachtige verbinding met zowel het hart als het hoofd. Deze bloem heeft het diepe innerlijke weten van een sjamanistische spirit. Die wijsheid zakt helemaal naar je basis en vult je heilige ruimte met kennis, intuïtie, vastberadenheid en strijdbaarheid. Een zuiver innerlijk weten waarvan de oorsprong niet betwijfeld hoeft te worden. Haar zaadjes zijn sterk en geneeskrachtig. De klaproos bevat de wijsheid van je voorouders en de oude kennis van de alchemie en magie van de natuur.

Als de klaproos de laatste tijd veel op je pad verschijnt en je staat open voor haar lessen dan mag je haar wijsheid ontvangen:
“Ik kom de boodschap van het weten brengen. Van vertrouwen in het hart in balans met het hoofd. Mijn dieprode kleur spreekt van mystiek, diepe wijsheid en innerlijke strijdkracht. ik ben vol vertrouwen in mezelf en mijn innerlijk weten. Ik kan mezelf heel goed verdedigen en beschermen en ik schat mezelf hoogwaardig in. Rechtlijnig en helder, rechtvaardig en doortastend. Twijfel niet aan je eigen innerlijke kompas, mooi wezen, en laat je niet compromitteren. Jij weet diep van binnen precies wat je nodig hebt om volledig in balans te zijn met jouw mannelijke en vrouwelijke energie en om van daaruit in je kracht te staan.
Schroom niet om dicht te klappen als mensen je onheus benaderen of met een voelbare verborgen agenda iets van je gedaan willen krijgen. Je intuïtie klopt. Daar mag je zeker op vertrouwen en je mag onzuivere intenties richting jouw zijn weren en adequaat en assertief reageren in zulke situaties. Straal in je soevereiniteit, innerlijk weten en waardigheid en volg jouw eigen pad met de moed en wijsheid van een warrior.” ‘

 

Bijzonder om dit te lezen, dan terug te kijken naar de tekening die ik destijds maakte en de woorden die ik daarin schreef en de overlap te zien. Ik weet nog hoeveel moeite ik toen had met sommige woorden die ik in de bladeren schreef en nu lees ik ze hier zo terug. Tegelijk laat het me ook zien dat ik wellicht wat assertiever voor mezelf mag opkomen daar waar ik voel dat dingen niet kloppen. Daar waar ik nu vaak geneigd ben te zeggen ‘ik laat het, vind het niet waard om er tegenin te gaan’, wat natuurlijk een perfecte vluchtroute is om ergens van weg te blijven.

Dank je wel klaproos voor je wijze lessen en inzicht. Ik neem je nog bewuster mee in mijn leven.

Het artikel zelf lezen? Dat kan hier…

Warme groet,
Stefanie

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Aangesloten bij Bewust Haarlem

Back To Top