Skip to content

Hoe ben jij aanwezig in contact met jezelf en anderen?

Vorig weekend kwamen we bij elkaar voor blok 2 van de cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen. De aandacht in dit blok ging uit naar thema’s als:
Wat vertelt je lichaam je over jouw aan- of afwezigheid in relatie tot anderen. Vanuit welke diepere (verborgen) intentie maak je contact met de ander? Waar zitten nog ongeziene pijnstukken en waar is er eerder sprake van binding dan verbinding met de ander? Oftewel waar ben je aanwezig vanuit overleving en waar kan de liefde en het leven vrij stromen vanuit een gevoel van liefdevolle aanwezigheid voor jezelf en de ander.
Met behulp van verschillende opstellingen onderzochten we deze thema’s, waaronder een opstelling via het lichaam met de chakra’s. Dit is een opstellingsoefening die ik eigenlijk alleen in de cursus gebruik, maar waarin ik telkens weer verrast ben over hoeveel er kan gebeuren in deze oefening. De inzichten, beweging en heling die er kan ontstaan in het lichaam door ´simpelweg´ samen aanwezig te zijn en waar te nemen wat er leeft in de verschillende chakra´s. Waar je aanwezig bent en waar niet, omdat het bijvoorbeeld te spannend is en om te ervaren wat er met die spanning kan gebeuren wanneer het je lukt erbij aanwezig te zijn.

Liefdevolle aanwezigheid: de sleutel van een opstelling via het lichaam

Ik schreef het al eerder in een post of blog. Liefdevolle aanwezigheid is de sleutel naar heling. Bij een opstelling via het lichaam raken we aan op de laag van de ziel, vanuit liefdevolle aanwezigheid en met een open hart. Als een stille getuige zijn we aanwezig in het proces van de vraagsteller, en bieden zo een veilige bedding waarin hij/zij kan ontdekken wat via het lichaam verteld wil worden. We luisteren, we ondersteunen en laten onze handen waar nodig een beetje bijschijnen daar waar het spannend en donker voelt in het lijf, simpelweg door aanwezig te Zijn.

Wil jij dit ook ervaren? Of deze manier van systemisch werk zelf leren begeleiden. Mail of bel me dan gerust voor een individuele sessie, meer informatie over de cursus of een kennismaking.
De volgende cursusgroep start 17 mei en de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld. Er geldt op dit moment nog een mooie vroegboekaanbieding waar je gebruik van kunt maken.
Meer informatie over de cursus en de aanbieding lees je hier

Graag ontmoet ik je.

Warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

W. http://www.stefaniebussing.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mens en organisatie in vragen rondom vrouw zijn, vitaliteit en gezondheid en in vragen rondom leven met ziekte (specifiek kanker).
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leer
t dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), Opstellingen in het lichaam (systemisch zielswerk in het lichaam), Transactionele Analyse, The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top