Skip to content

Synchroniciteit, wanneer alles samenvalt

Er zijn van die momenten dat je voelt dat de lijntjes die je in je leven hebt gevolgd samenvallen met elkaar en met je verlangen voor de nabije toekomst. Zo’n moment had ik anderhalve maand geleden tijdens een mooi gesprek in Utrecht met Ans Tros van de School voor Coaching. Een gesprek dat eigenlijk zeven jaar eerder al was begonnen in Leiden, in een periode dat ik nog zoekend was naar hoe door te starten met mijn praktijk, na de geboorte van mijn zoon en het afscheid van mijn baan in loondienst.

Afgelopen juni ontmoetten wij elkaar weer tijdens het Symposium ‘Systemisch werken met Ziekte’ en spraken we af om (toeval bestaat niet) elkaar na de geboorte van mijn dochter weer te zien om bij te praten. Dat moment was dus begin april in Utrecht, de stad, waar ik jarenlang heb gestudeerd en gewerkt.

Tijdens onze ontmoeting spreekt Ans op een gegeven moment over haar verlangen een complete psychologie neer te zetten, een psychologie die de hele mens omvat. Niet om het zelf te bieden, maar om de juiste mensen daarvoor bijeen te brengen. Haar verlangen herinnert mij aan Rickie Moore, mijn counselingteacher en zoveel meer. Bij haar leerde ik mijn gevoel weer toe te laten en zette ik de eerste stappen in het ontdekken van wie ik ben, anders dan mijn hoofd. Zij overleed een paar jaar geleden, maar blijft altijd een bijzondere plek in mijn hart hebben.

Als psycholoog zag zij al snel, dat de standaardpsychologie te nauw was om de hele mens te kunnen helpen. Om die reden ontwikkelde ze, vanuit haar eigen ervaring met verschillende benaderingen waarin body, mind en spirit werden aangesproken, samen met haar man Henry Marshall, de counselingmethode Tri-energetics. Een ‘simpele’ formule van 3 vragen, met daarbij een toolbox van verschillende benaderingen zoals yoga, mantra zingen, bio energetica, sjamanisme, transactionele analyse en meer.

Dit delend in ons gesprek verandert er iets in de energie. Het veld wordt breder, rijker en we ervaren beiden in ons lichaam een innerlijke beweging naar een nieuw evenwicht. Voor mijzelf ervaar ik hoe mijn waarneming letterlijk verscherpt en voel ik hoe verschillende lijnen mogen samenvallen. Een paar jaar geleden al vielen als vanzelf het systemisch werk en de helende frequenties van de healing samen in het omarmen van het systemisch lichaamswerk en nu voelt het als dat ook de tri-energetica daarin mag samenvallen. Een mooi beeld om mee te nemen naar de workshop die ik in november voor de school voor coaching zal verzorgen.

Dankbaar voor hoe de lijnen moeiteloos samenvallen met elkaar en met mijn verlangen om mijn werk met een groter publiek te kunnen delen via opleidingsorganisaties zoals de School voor Coaching.

Graag ontmoet ik je.
Warme groet,

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

W. http://www.stefaniebussing.nl – M.  stefanie@beallyoucanbe.nl  – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mens en organisatie in vragen rondom vrouw zijn, vitaliteit en gezondheid en in vragen rondom leven met ziekte (specifiek kanker).
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), Opstellingen in het lichaam (systemisch zielswerk in het lichaam), Transactionele Analyse, The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Stefanie is als opsteller en opleider verbonden aan de Academie voor Opstellingen 

Aangesloten bij Bewust Haarlem

Back To Top