Skip to content

Systemisch Zielswerk in het Lichaam, deel 2

Sinds mijn blog begin oktober over het aanraken op de laag van ziel, het systemisch zielswerk in het lichaam, zoals ik het afgelopen maand ben gaan noemen, heb ik inmiddels met zo’n 10 mensen een sessie mogen meebeleven op de massagetafel. Het is iedere keer bijzonder te merken wat er gebeurt. Hoe sterk het (systemisch) veld voelbaar is in het lichaam, hoe oude pijn en loyaliteit door het lichaam heengaat, voelbaar wordt om vervolgens losgelaten te kunnen worden. Dat wat ik zelf bij Connie op de tafel heb ervaren, zie ik regelmatig terug bij de mensen die nu bij mij op de tafel liggen. Er ontstaat ruimte in het lichaam, waardoor de ziel weer in zijn eigen huis kan wonen. Aan het einde van de sessie hoor ik vaak woorden als; ik voel me warm, meer gevuld, meer mezelf, meer in balans, mijn lichaam ligt meer gelijkmatig op de tafel dan aan het begin van de sessie.

Gister vroeg ik me na een hele mooie sessie af ´maar wat doe ik nou eigenlijk en wat voegt het toe wat ik doe, of kan iemand dit ook zelf, alleen?´ Het antwoord hierop is dat ik niet precies weet wat ik doe, behalve dan dat ik mijn handen volg en samen in gesprek met de klant op reis ga in het lichaam en het systemisch veld, waar we samen kijken waar de ziel zich nog meer wil/mag uitdrukken via het lichaam. Het veld en de klant en zijn/haar waarnemingen zijn voor mij leidend in een sessie. Hylke verwoordde het in de masterclass ‘psychosomatiek en opstellingen bij kanker’ heel mooi en treffend. Hij zei iets in de trant van: je handen kun je zien als een soort zaklampen waarmee je in het lichaam schijnt en de klant helpt om die plekken te zien en te voelen die aandacht vragen, omdat daar nog sprake is van een verstrikking of verborgen loyaliteit.

Want hoe mooi werkt weer de synchroniciteit. Terwijl dit proces zich in mij en mijn praktijk voltrok, ontstond deze beweging ook in de hierboven genoemde masterclass als een synthese tussen het werk van de psychosomatiek (waar we de lichaamstaal volgen) en het systemisch werk (waarbij we het veld volgen), naar een manier van werken waarin we de zielsbeweging in het systemisch veld volgen in het lichaam.

Daar waar ik de vorige keer schreef over een aantrekkingskracht naar dit werk en dat ik dit graag verder onderzoek, merk ik nu dat dit sterker en sterker wordt. Terwijl ik dit schrijf voel ik hoe mijn handen beginnen te tintelen en de energie door me heen stroomt. In de symboliek van de herfst, is dit een zaadje om te koesteren en verder door te laten groeien in het komende jaar.

Warme groet
Stefanie

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mensen in vragen rondom Leven Met Kanker en in vragen rondom Vrouw Zijn en het Leven van je Roeping.
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Partner Academie voor Opstellingen

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top