Skip to content

Systemisch Zielswerk in het Lichaam, deel 3

Wat veel aanmeldingen heb ik mogen ontvangen voor sessies Systemisch Zielswerk in het Lichaam, naar aanleiding van mijn vorige 2 blogs  van begin oktober en half november. Inmiddels heb ik een kleine 30 sessies mogen begeleiden en ze waren stuk voor stuk bijzonder voor zowel de klant als mijzelf. Van iedere klant leer ik meer over dit werk en zijn werking en het is steeds anders en andere lagen. Het leert me vooral om steeds dieper te vertrouwen op het veld en de bewuste verbinding die we via ons lichaam met dit veld hebben tijdens een sessie.

Al sinds mijn counselingopleiding, jaren geleden, heb ik het gevoel dat het lichaamsbewustzijn een krachtige ingang is en dat het lichaam ons veel waardevolle informatie te bieden heeft als we ernaar luisteren. De vorm kon ik alleen steeds niet helemaal vinden, tot nu. Want dit is precies wat ik in de sessies waarneem. Het lichaam werkt als een kompas in de sessies en geeft ons (systemische) informatie die we met ons hoofd niet kunnen verzinnen. En op het moment dat we zien, wat tot dat moment verborgen was (en dat is soms heel concreet en soms is het voldoende te erkennen dat er iets is dat nog gezien wil worden), ontstaat er ontspanning en ruimte in het lichaam voor de eigen zielsstroom.

Als je me vraagt hoe het precies werkt dan moet ik je het antwoord schuldig blijven. Sommige dingen zijn groter dan wij en kunnen we met ons hoofd niet begrijpen, maar dus wel waarnemen in ons lichaam. Zoals ik het ervaar creëer ik in verbinding met het veld en met mijn handen in contact met de klant een veilige bedding, waarin vanuit de klant zelf de antwoorden naar boven mogen komen. We zijn in die zin echt samen op reis, waarin ik net als in de ‘gewone’ opstellingen en reconnective healing, het veld volg, maar ook de eigen kracht en waarheid van de klant. Het ´niet weten´en ‘niets hoeven bereiken’, maar puur waarnemen wat er is en daarmee zijn, zijn voor mij de sleutels.

Het zal na dit derde bericht over dit werk geen verrassing meer zijn, dat mijn vertrouwen in en passie voor dit werk nog steeds groeiend is. Vooral doordat ik zie wat het mensen brengt, heb ik besloten het in mijn aanbod op te nemen.

Dus ook in 2016 ben je van harte welkom voor een individuele sessie Systemisch Zielswerk in het Lichaam.

En er is meer… want vanuit de Academie voor Familieopstellingen zijn we bezig een mooie meerdaagse ‘Systemisch Zielswerk in het Lichaam’ te ontwikkelen voor wie een diepere zielsreis wil maken. Ik hoop hier in de nieuwsbrief van januari meer over te kunnen vertellen.

Warme Groet,

Stefanie

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mensen in vragen rondom Leven Met Kanker en in vragen rondom Vrouw Zijn en het Leven van je Roeping.
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Partner Academie voor Opstellingen

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top