Skip to content

Systemisch Zielswerk in het Lichaam: een aanraking op de laag van ziel

Systemisch werken in het lichaam door aanraking op de laag van de ziel, terwijl iemand op een massagetafel ligt? Een bijzondere werkwijze, zo heb ik half september zelf mogen ervaren bij Connie van der Arend. Ik volgde haar en haar werk ‘het roepen van de ziel’ al een tijdje met interesse en zij wilde me graag in deze manier van systemisch werk bijscholen. Waarom dit werk me zo intrigeerde is dat ik regelmatig de impact van het systemisch werk op iemands leven zie en ook regelmatig niet. In die laatste gevallen is er vaak wel inzicht bij de vraagsteller, maar integreert de beweging uit de opstelling niet in het leven en fysieke lichaam van de vraagsteller, waar dat bij de eerste groep wel het geval is. Het werken op het fysieke lichaam leek me een handvat te bieden naar een diepere integratie van de opstelling in iemand zijn/haar lichaam en leven.

Zelf krijg ik het vermoeden, ook door mijn eigen ervaring bij Connie, dat ons lichaam een systeem is in het grotere familiesysteem en dat we in ons lichaam blokkades uit de familiegeschiedenis kunnen vasthouden, zelfs al is de verstrikking in het systemisch veld al opgelost. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf veel systemisch gewerkt in mijn vrouwenlijn en merkte ik bij Connie dat daar toch nog een stuk van opgeslagen lag in mijn lichaam.

Hoe het precies zit weet ik niet, maar op basis van mijn ervaring met het werken in het systemisch veld neig ik naar een èn èn benadering, waarin het volgen van de zielsbeweging als ook de integratie in het lichaam en leven van het hier en nu een plek heeft. Zo merkte ik al eerder dat een reconnective healing soms ondersteunend kan zijn om de beweging uit het veld te integreren in het systeem van de persoon of om juist voorafgaand aan de opstelling overmatige stress te laten wegvloeien waardoor de opstelling beter kan landen bij iemand.
Het systemisch werken in het fysieke lichaam zie ik als een waardevolle aanvulling hierop, die ik graag verder onderzoek.

Daarom nodig ik je graag uit om zelf een sessie te komen ervaren, als je voelt dat jouw ziel hierdoor geroepen wordt (zoals de mijne werd geroepen).

Graag ontmoet ik je.

Hartegroet,

Stefanie

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mensen in vragen rondom Leven Met Kanker en in vragen rondom Vrouw Zijn en het Leven van je Roeping.
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Partner Academie voor Opstellingen

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top