Skip to content

Vrouw Zijn: Je Roeping Leven

In een vorige blog schreef ik al over de vele niet gehuilde tranen die in veel vrouwenlijnen zichtbaar worden. Het pantser van groot, sterk en doorgaan, dat we door generaties heen hebben opgebouwd en hoog houden, terwijl er diep van binnen een groot oud verdriet schuilt. Dit verdriet, deze pijn schreeuwt om aandacht en overvalt ons op de momenten dat we ons kwetsbaar of moe voelen als een golf van tranen of het uit zich bijvoorbeeld via fysieke klachten net zolang tot we er aandacht aan besteden. Tot het pantser, het overlevingsmechanisme breekt.

Wat ik in mijn eigen reis en de reizen met de vrouwengroepen steeds meer waarneem is hoe belangrijk het is dat we het leven dat we hebben gekregen van onze moeder, ook daadwerkelijk nemen. Dat we het nemen met alles wat erbij hoort. Dan, wanneer we onze moeder echt kunnen zien en het leven helemaal van haar kunnen aannemen tegen de volle prijs, kan onze levensstroom vrijer door ons heen stromen en kunnen we onze eigen zielstroom manifesteren. Dat vraagt van moed om te durven voelen wat er niet is gevoeld, te durven zien wat er niet is gezien, te kunnen buigen voor het lot van de vrouwen die ons voorgingen.

En terwijl ik dit schrijf voel ik de waarheid van de woorden achter mijn ogen prikken en hoe ik mijn eigen moeder nog niet helemaal kan zien met alles wat ze is, hoe ik dingen bij me neig te nemen om ze voor haar op te lossen, beter te maken (wat dat dan ook is) vanuit een oordeel dat het anders zou moeten zijn en dat anders beter is dan hoe het nu is.
Een observatie van waar ik nu ben en ik realiseer me, ook daar hoef ik niets aan te veranderen, anders dan er simpelweg bij te zijn, te voelen wat dat doet en welke beweging er van daaruit mogelijk wil ontstaan.

De Vrouw Zijn reis die op dit moment bezig is, is weer een geschenk om mee te maken en te ervaren hoe het gaandeweg evolueert en ook nieuwe vormen aanneemt. Wil jijzelf ook deze innerlijke reis maken, laat het me weten via de mail. Bij voldoende interesse start ik dit najaar (vanaf september) nog een groep, anders weer in het voorjaar.

Ervaring van een deelneemster:
“ik wil je even zeggen dat ik het wel heel bijzondere reis vind. Ongelofelijk hoe dit door werkt! De nodige tranen zijn al weer gevloeid de afgelopen dagen, en dat ruimt eigenlijk wel lekker op. Ik krijg ook steeds meer zicht op waar bij mij nu zelf de crux zit. Ik grote sterke vrouw voor anderen, ik voel me als het mezelf aan gaat zo klein, zo klein, en voel me erg afhankelijk van de goedkeuring van anderen.”

Graag ontmoet ik je

Hartegroet,

Stefanie

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mensen in vragen rondom Leven Met Kanker en in vragen rondom Vrouw Zijn en het Leven van je Roeping.
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leert dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), Systemisch Zielswerk in het LIchaam, The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Partner Academie voor Opstellingen

Aangesloten bij Bewust Haarlem

Back To Top