Skip to content

Waarde toevoegen en ontvangen

Het begon steeds meer aan me te knagen, die laatste jaren in mijn werk bij de overheid als Management Development adviseur. Het gevoel dat ik het geld, dat mijn werkgever maandelijks op mijn rekening stortte, niet echt verdiend had. Even los van de discussie of dit feitelijk waar was, liet dit gevoel van ‘niet genoeg bijdragen’ me zien dat er een diep verlangen in mij leefde, wat in dat werk niet tot uitdrukking kon komen.

Een verlangen om concreet, voelbaar en meetbaar waarde toe te voegen. En als ik eerlijk ben had dit verlangen zich aan het begin van mijn loopbaan ook al laten zien. Toen in de vorm van een verwondering, die ik op weg naar mijn werk kon voelen, als ik iedereen, inclusief mijzelf, zag lopen van station naar het werk met zware tassen en in nette pakken met een strakke blik op het gezicht. ‘Is dit de bedoeling van het leven?’ vroeg ik me dan in stilte af, terwijl ik diep van binnen het antwoord op deze vraag allang wist.

“Dan is daar dat moment dat het hart geen concessies meer toestaat.”

6 jaar deed ik vol mee aan deze ratrace, waarna het roer langzaam om ging, tot ik een kleine 10 jaar geleden het dienstverband volledig achter me liet en helemaal als zelfstandige ben gaan werken. Niet altijd een makkelijke weg, maar wel de enige die ik op dat moment kon volgen zonder mezelf geweld aan te doen. Mijn werk voelt nu niet meer als werk. Het is iets wat ik met heel mijn hart en wezen in de wereld breng en waarbij ik voel dat ik ‘waarde toevoeg’ voor de mensen die bij me komen en wat kloppend is voor mezelf.
Het toevoegen van waarde voor mezelf en mijn klanten is eigenlijk de kern en de uitwisseling in geld is een mooie graadmeter om te blijven voelen of de balans in waarde toevoegen en waarde ontvangen nog kloppend is. Een andere graadmeter die mij informatie geeft over of het nog klopt wat ik doe en hoe ik het doe is mijn lichaam en hoe dat voelt. Is het ontspannen of is er spanning in mijn lichaam voelbaar die zich vertaald in  pijn, ziekte of klachten?
Op dit moment, met een jong gezin, ervaar ik dat mijn lichaam aandacht vraagt voor een nieuwe balans. Niet zozeer in wat ik doe, maar meer in hoe ik het doe, het tempo dat ik leef en de aandacht die ik  daarbij heb voor mijzelf en voor dat wat mij ontspant en voedt. En zo reizen we allemaal steeds verder in diepere lagen van onszelf en in relatie tot de wereld om ons heen.

Misschien mooi om even een moment voor jezelf te nemen en te voelen hoe dit voor jou is. Leef jij wat ten diepste voor jou kloppend is, wat overeenkomt met wie jij in wezen bent? Hoe geef je dat vorm? En welke signalen krijg je van bijvoorbeeld jouw lichaam als je daar onvoldoende gehoor aan geeft?

Graag ontmoet ik je.

Warme groet,

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

W. http://www.beallyoucanbe.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mens en organisatie in vragen rondom vrouw zijn, vitaliteit en gezondheid en in vragen rondom leven met ziekte (specifiek kanker).
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leer
t dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), Opstellingen in het lichaam (systemisch zielswerk in het lichaam), Transactionele Analyse, The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Stefanie is als opsteller en opleider verbonden aan de Academie voor Opstellingen 

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Back To Top