Skip to content

Wij zijn creërende wezens…

In welke vorm dan ook, er stroomt door ieder van ons een creatiekracht heen die op zijn eigen wijze zijn weg naar buiten zoekt. Zowel bewust als onbewust creëren we iedere dag opnieuw in ons leven en onze werkelijkheid. Sterker nog we zijn niet alleen creërende wezens, we zijn zelf creaties ontstaan uit de levensvormende kracht die in ons aanwezig is en deel is van de universele life force.

Vandaag is zo’n dag dat ik de inspiratie op veel vlakken voel stromen. Ik besluit om nu dit draadje te volgen tussen de boodschappen en de zwemles van mijn dochter door en wat op te schrijven, omdat ik weet dat als ik mijn inspiratie op mijn to do lijst zet voor later het momentum voor bij is en ik er niet meer zo makkelijk bijkom.

Soms is inspiratie zo voelbaar dat ik gewoonweg moet schrijven. Ken je dat dat je niet anders kan dan jouw creërende kracht te volgen? Hoe ziet dat bij jou eruit?

Eenzelfde meditatieve creatiekracht kan ik voelen als ik  ‘s avonds op de bank zit met een brei of haakwerk. Steek voor steek vordert zo’n project en ik heb (meestal) plezier in het proces. Een lang vest bijvoorbeeld kwam tot stand na ongeveer een jaar van vele avonden meditatieve herhaling van steken en tegelijk onderzoekend naar hoe het precies naar mijn zin zou worden.
Het huidige project is een cocreatie met mijn dochter van 6. Het wordt een deken voor haar met harten, schelpjes, sterren en haar naam. Dit alles in haar favoriete kleurtinten roze, blauw en lila. Een project dat stap voor stap vordert, eerst in de idee en uitprobeerfase, nu in de maakfase met gaandeweg de nodige aanpassingen (lees uithalen en opnieuw beginnen 🤣).

Zo’n project volgt eigenlijk een vergelijkbaar proces als mijn persoonlijke en professionele reis. Het gaat stap voor stap met regelmatig even stilstaan, reflecteren en zonodig terugstappen, of teruggeworpen worden en opnieuw beginnen.
Een voorbeeld hiervan is hoe ik afgelopen paar jaar al steeds een beweging voel naar iets nieuws in mijn werk, zonder al de vorm te weten. Een reis in mezelf met een groot niet weten, waarbij iedere ervaring puzzelstukjes bracht en brengt en soms ook frustratie.

Onlangs voelde ik voor het eerst in die reis een nieuwe vorm ontstaan die past bij mij en aanvullend is aan het systemisch lichaamswerk. Een vorm waarbij de intelligentie van onze levenskracht zichtbaar ruimte creëert in het lichaam voor wie we in essentie zijn zonder directe inmenging van ons hoofd en onze wil. Dit is creatie vanuit overgave aan een grotere intelligentie en vertrouwen in het proces, terwijl we ondertussen wel in bewustzijn aanwezig zijn om waar te nemen en te kunnen zien
wat het leven ons brengt in lijn met wie we zijn en onze intentie. (Later meer hierover…)

En dan zijn er natuurlijk ook projecten of ideeën die eerst jaren op de plank liggen te rijpen, of uiteindelijk van die plank in de vuilnisbak belanden, omdat het toch niet past in de grotere beweging die gaande is in mij of omdat het momentum
simpelweg voorbij is.

Warme groet,
Stefanie

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Aangesloten bij Bewust Haarlem

Back To Top