Ga naar hoofdinhoud

Gratis webinar: Ziekte als Leraar

Een nieuw webinar in een mogelijke reeks van webinars, waarin ik je meeneem in het systemisch perspectief op de thema’s: gezondheid, ziekte en aanwezig zijn in je lijf. Niet alleen in inhoud en verhaal, maar zeker ook in het zelf ervaren. Zo krijg je meteen een gevoel bij hoe een online opstelling kan zijn en wat het je kan brengen.

Ziekte als Leraar

Dit aankomend webinar draagt het thema ‘Ziekte als Leraar’ en is niet alleen op mijn ervaringen in de praktijk, maar mede geïnspireerd op mijn eigen persoonlijke ervaringen van de afgelopen periode.

Soms hoor ik iemand wel zeggen: ‘Maar als ik mijn ziekte omarm, dan stem ik ermee in en dan wint de ziekte…’

In opstellingen zien we juist het omgekeerde. Dat waar we tegen vechten of dat wat we wegduwen, wint aan kracht. Het komt steeds weer terug in dezelfde of andere vorm om zijn plek op te eisen en gehoord te worden. Daar waar we erbij kunnen zijn, ons kunnen overgeven aan dat de ziekte of klacht er is, ontstaat rust en ruimte voor beweging. Van daaruit kan bewustzijn ontstaan op de diepere boodschap eronder.

Je zou dus kunnen zeggen: dat ziekte in wezen een leraar is , als we hem als zodanig herkennen.
Heb jij zelf, in je omgeving bij dierbaren, of als professional te maken met ziekte en gezondheidsvragen en roept het je om er op een andere, meer zachte en compassievolle manier contact mee te maken. Dan is dit webinar wellicht interessant voor jou.

Vanuit het perspectief van het systemisch lichaamswerk (opstellingen en het fysieke lijf) neem ik je tijdens dit webinar mee in mijn ervaringen en inzichten rondom aanwezig zijn in je lijf, ziekte en gezondheid. Niet alleen in verhaal maar ook door het zelf te ervaren.

Aanmelden

Ben je erbij en heb je vragen die je graag terug zou zien in dit webinar? Meld je aan via de aanmeldfunctie hier op de website en stel in het opmerkingenveld (bestelnotities) direct ook je vraag als je die hebt. De vragen neem ik anoniem mee in mijn verhaal en zal ik waar mogelijk beantwoorden.

Je ontvangt na je aanmelding een bevestiging van je deelname per mail. Een paar dagen voor het webinar ontvang je de zoomlink en info om deel te nemen.

Kun je er vrijdag 19 maart van 10-11 uur niet live bij zijn, dan is het mogelijk een replay te ontvangen. Fijn als je dat in je aanmelding erbij vermeld.

Warme Groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Aangesloten bij Bewust Haarlem en Ziesoo

Evenement verlopen

Evenement gegevens

  • 19 maart 2021 10:00   -   11:00
Back To Top