Skip to content

Online Programma: Op Reis in je Lijf via de Chakra’s

Afbeelding van msandersmusic via Pixabay

Aanwezig in het stille midden, verbonden met aarde en kosmos als deel van een groter geheel. Een persoonlijke reis in en met het lichaam voor iedereen, die meer vanuit aanwezigheid wil leven en voelt dat het nu echt tijd is om die oude belemmerende patronen te doorbreken. 

Aanleiding

Tijdens het online programma ‘Op Reis in je Lijf’ reizen we tijdens 1 van de zoomsessies door alle chakra’s (energiecentra in je lijf) heen met behulp van een opstelling. Uit de ervaringen en feedback van de deelnemers kwam meermaals de behoefte naar voren om dieper op de chakra’s in te gaan met behulp van opstellingen en het systemisch werk. Ik onderken deze behoefte, want daar is zeker nog zoveel meer te onderzoeken en te ontdekken dan mogelijk is in het tijdsbestek van dit eerste online programma. In de oorspronkelijke offline training is dit  dan ook een groot onderdeel van het programma.

Daarom bied ik nu ook deze verdieping op de chakra’s aan in het nieuwe online programma: ‘Op Reis in je Lijf via de Chakra’s’. *
(*Dit programma beslaat samen met het online programma ‘Op Reis in je Lijf’, de hele inhoud van de offline training ‘Op Reis in je Lijf’. De twee online programma’s zijn ook los van elkaar te volgen.)

Wat houdt het in

We maken een reis langs de verschillende energiecentra in ons lijf van beneden naar boven, waarin we onszelf steeds verder uitlijnen tussen aarde en kosmos, als deel verbonden met het grotere geheel. We kijken onderzoekend naar binnen om zo de levensstroom in ons lijf vrijer te maken. Dit kun je vervolgens meenemen in je beweging naar buiten (in je gezondheid, je gezin, je relatie, je werk, je leven).

Concreet reizen we in 7 weken door de 7 chakra’s. We ontmoeten elkaar 1x per week voor een zoomsessie, waarin we inzoomen op 1 van de 7 chakra’s. Aan de orde komen vragen als: wat houdt het betreffende chakra in en hoe ben je in dat chakra -of anders gezegd, dat energiecentrum en deel van je lijf- aanwezig? Wat blokkeert je mogelijk om in dat deel van je lijf  aanwezig te kunnen zijn en hoe resoneert dat met de andere chakra’s en hoe resoneert dat mogelijk met tot nog toe verborgen of ongeziene verhalen in jouw familiesysteem.

Andere vragen die gedurende de 7 weken aan bod zullen komen lees je hieronder uitgebreider onder het kopje ‘programma opbouw’.

Ook in dit programma  werken we vanuit het Nu. We kijken alleen terug in het eigen leven en de familiegeschiedenis waar dat helpend is voor waar je in het hier en nu tegenaan loopt.

Tijdens de zoomsessies onderzoeken we met behulp van opstellingen, systemisch werk, meditaties en tekeningen de 7 chakra’s en ook de vragen en thema’s die in de groep leven. Ook maken we waar wenselijk, ruimte voor jouw eigen online opstelling, inzoomend op jouw specifieke situatie.

Naast de live online bijeenkomsten, die je ook terug kunt kijken als je er een keer niet live bij kunt zijn, is er een besloten facebookgroep waar je onderling ervaringen, inspiratie en vragen kunt delen.

Mijn eigen ervaring met zo’n besloten facebook groep is dat dat echt helpend en van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw eigen en elkaars proces.

We walk each other home 💚

Resultaat

Gedurende deze cyclus ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en zal je ervaren dat wanneer je meer aanwezig bent in je lichaam, uitgelijnd in je eigen stille midden, dit ook zijn weerslag heeft in je leven van alledag. De kans is groot dat je meer rust en ontspanning in je lijf zal ervaren, je minder van slag bent misschien door omstandigheden die van buiten op je af komen en dat je leven daarmee op verschillende vlakken meer als vanzelf zal gaan. Niet dat er geen uitdagingen meer zullen zijn, want dat is onderdeel van het leven. Wel dat je er makkelijker bij kunt blijven en mee om kunt gaan. En omdat dit laatste vaak een langer proces is en om herhaling vraagt is het fijn te weten dat we gedurende langere tijd samen op reis gaan.

Afbeelding van Okan Caliskan via Pixabay

Opbouw van het programma per week

Via een systemische opstellingsreis door de 7 chakra’s onderzoeken we waar in je lijf je wel, niet of minder aanwezig bent en waar mogelijk de spanning in je lijf zijn oorsprong vindt.

Week 1 eerste chakra: het fundament van je huis. Hoe ben je aanwezig in stuit, bekken, benen, verbinding met de aarde.

Thema: veiligheid en hechting. Mag je er zijn?  Heb je je veilig kunnen hechten in je eerste jaren?

Week 2 tweede chakra: buik, baarmoeder, scheppende kracht

Thema: seksualiteit en creativiteit. Mogen je gevoelens er zijn? Mag je spelen en plezier hebben?

Week 3 derde chakra: middenrif, zonnevlecht.

Thema: macht-onmacht, ik-kracht, wilskracht. Hoe kom je bij je eigen macht, zonder die van anderen te verkleinen?

Week 4 vierde chakra: hart, verbinding naar binnen en naar buiten, met het vrouwelijke en mannelijke in je.

Thema: relaties (zelfliefde en liefde voor anderen). Kun je liefde ontvangen en aan jezelf geven? Welke innerlijke delen willen nog gezien worden met hun verlangens? Ook als ze tegenstrijdig aan elkaar zijn?

Week 5 vijfde chakra: keel, schildklier,

Thema: communicatie naar binnen in het lichaam en naar buiten met andere mensen. Hoe uit je jezelf en hoe ontvang je de uitingen van anderen? Voel jij je gehoord door anderen in je leven? En kun jij ook jezelf horen?

Week 6 zesde chakra: derde oog, intuïtie, 6e zintuig

Thema: verbinden met je intuïtie, vertrouwen op wat je voelt, helder zien. Is jouw intuïtie, je innerlijk zicht geaard in je lijf? Heb je het geduld om lang genoeg te kijken met een open blik tot je vindt wat je zoekt?

Week 7 zevende chakra: kruin, helder weten, verbinding met de kosmos.

Thema: jij binnen het grotere geheel. Tevens afsluiting van het programma.  Welke overtuigingen houden je nog vast om een volgende beweging te kunnen maken? Kun jij je ‘ik’ voelen en je tegelijkertijd verbonden weten, Heel voelen met het Al?

Praktisch

Groepsomvang: We werken in een groep van 6 – 8 deelnemers.

Data online programma: Kijk voor de actuele data in de agenda.

  • Let op: Kun je er een keer niet bij zijn, dat kun je de opname van de bijeenkomst in je eigen tijd terugluisteren om zo de informatie tot je te nemen en ook zelf de opstelling of meditatie nog te kunnen doen. Naast de zoombijeenkomsten ontvang je in sommige weken nog extra suggesties of opdrachten per mail.

Kosten: €325 incl btw

Inschrijven: Voel je dat je nu echt een stap wilt zetten in je leven en dat dit online programma past voor je? Schrijf je dan direct in op de website via het evenement in de agenda. Je ontvangt na je aanmelding direct een bevestigingsmail inclusief factuur. Voorafgaand aan de start ontvang je nog een mail van mij met alle inhoudelijke informatie.

Vragen: Heb je nog vragen over het online programma, stel ze via het contactformulier op de website of mail/ bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl / 0648102716.

Graag ontmoet ik je.

warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Evenement verlopen
  • online

Evenement gegevens

  • 1 juni 2021 10:00   -   12:00
  • 8 juni 2021 10:00   -   12:00
  • 15 juni 2021 10:00   -   12:00
  • 22 juni 2021 10:00   -   12:00
  • 29 juni 2021 10:00   -   12:00
  • 6 juli 2021 10:00   -   12:00
  • 16 juli 2021 10:00   -   6 juli 2021 12:00

Bekijk meer datums:

Verberg datums

Back To Top