Skip to content

Opstellingsbijeenkomst

Is er een terugkerend thema in je leven wat je dieper zou willen onderzoeken met behulp van een opstelling? Ben je eigenlijk nog niet bekend met het fenomeen opstellingen of met mij als opsteller en zou je er weleens kennis mee willen maken door deel te nemen aan een middag als deze? Of vind je het gewoon prettig om met regelmaat te representeren of een thema van jezelf op deze wijze te onderzoeken? Je bent van harte welkom op deze opstellingenmiddag.

De opstellingen kunnen deze middag over allerlei thema´s gaan, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, familie, relaties of werk. Er is ruimte voor 2 mensen om een vraag in te brengen en voor circa 8-10 mensen om als representant deel te nemen. Wanneer je een vraag wilt inbrengen, kun je me dit mailen, waarna we even kort telefonisch contact zullen hebben.

De onderstroom bepaalt en de kracht van opstellingen

Stef Bos verwoordt het zo mooi in een van zijn songs: “De Golven zijn de dagen, de dagen van het jaar. Het lijkt of zij vertellen, hoe het ons vergaat. Maar de onderstroom, die niemand ziet, bepaalt de richting op elk gebied.”

Opstellingen gaan over het ervaren en waarnemen van deze onderstroom. Van dat wat normaal gesproken niet direct zichtbaar is, maar wat we wel kunnen voelen als een trekkende kracht, die ons handelen in het hier en nu (meestal in negatieve zin) bepaalt zonder dat we daar invloed op lijken te hebben.
Vaak herkennen we dat er iets speelt in de onderstroom wat niet gezien is of geen plek heeft gekregen, aan het terugkerende karakter van het thema in jouw leven van hier en nu. Het is een herhalend patroon, een terugkerend gevoel, een chronische ziekte of terugkerend symptoom, wat je steeds weer lijkt te overkomen, zonder dat je er invloed op hebt.

Met de opstelling maken we zichtbaar wat er werkelijk speelt in de onderstroom.
Met welk verborgen verhaal of met welke weggestopte gevoelens uit het familiesysteem, jouw hier en nu thema resoneert.
Als opsteller, representant of vraagsteller, steeds ervaren we daar in de onderstroom de diepe kracht van het systemisch veld. Een ‘wetende’ kracht die ons verbindt met de levensstroom, van waaruit inzicht, acceptatie en beweging kan ontstaan in de vastzittende patronen en emoties en van waaruit je weer vrijer in het leven kan staan.

Dit betekent dat je niet alleen als vraagsteller, maar ook als representant in de opstelling van iemand anders, inzichten en beweging kan ervaren in jouw eigen persoonlijke situatie of thema.

Begeleiding

Voelen, ervaren en waarnemen in het lichaam zijn de kernwoorden op een middag als deze. In mijn begeleiding neem ik je op een veilige en compassievolle manier mee in het (leren) voelen,  waarnemen en ontdekken wat jouw lichaam je vertelt. De opstellingen vinden voor een groot deel in stilte plaats, waarbij ik de stroming van het nieuwe opstellen volg. Dit betekent dat we geen bewegingen forceren om de ordening te herstellen, maar de bewegingen in het veld volgen. Deze nadruk op de beweging die van binnenuit gemaakt wil worden vraagt geregeld om geduld en om het zogenaamde ´niet weten´ uit te houden en de behoefte aan begrijpen even los te laten. Wel zal ik tijdens de opstelling geregeld naar de ervaringen en waarnemingen vragen bij zowel de vraagsteller zelf als bij de representanten in het veld.

Over Stefanie Bussing
Na de algemene opleiding familie- en organisatie opstellingen heeft Stefanie zich gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Het lichaam en het aanwezig zijn in het lichaam vormt voor haar de basis van waaruit ze werkt. Ze gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

Stefanie zelf over haar eigen reis: ”Ze zeggen wel, ´you teach what you have to learn most´. Ik kan me daar wel in vinden. Een jaar of 10 geleden stapte ik na jaren dralen over de drempel. De signalen van mijn lichaam kon ik niet langer negeren en mijn eigen innerlijke reis naar voelen in mijn lichaam was een feit. Counseling, healing en familieopstellingen brachten me van mijn veilige haven in mijn hoofd naar mijn hart en lichaam. Echter, toen het opstellingenwerk via het lichaam op mijn pad kwam, werd er iets in mij geopend, van waaruit het zich als vanzelf lijkt te ontvouwen. Hier komt alles samen wat ik hiervoor geleerd heb in een manier van werken, die volledig natuurlijk door me heen stroomt.”

Enkele ervaringen van deelnemers die je voor gingen

Ervaring van Cle:
“Stefanie stelt direct de juiste vragen om de situatie helder te krijgen. Ze neemt de tijd om te kijken, te voelen en te luisteren wat de opstelling laat zien en welke volgende stap een verdieping, verheldering of ontlading kan geven. Het gaat op een heel natuurlijke manier, afgestemd en in verbinding met mij die de vraag inbrengt en de representanten die op verschillende posities staan. Het voelt vertrouwd en veilig om mezelf te laten zien in mijn kwetsbare stukken en ik ben dankbaar dat ze in deze liefdevolle setting kunnen helen en oplossen. Dank je wel Stefanie voor het werk wat je doet”.

Praktische Informatie

Data en tijden: vrijdag 12juli van 13.00 – 17.00 uur

Locatie: Flow Plaza, Zaanenstraat 18-I, Haarlem

Jouw Bijdrage: €25 om te representeren en  €190 om een vraag in te brengen (beide incl btw)

Inschrijven als representant: Direct via de aanmeldknop van dit evenement. Je ontvangt na je inschrijving een bevestiging inclusief factuur.

Inschrijven als vraaginbrenger: Via het contactformulier of door een mail te sturen naar stefanie@beallyoucanbe.nl. Vermeld in de mail graag je naam, telefoonnummer en dat je een vraag wilt inbrengen. Ik neem dan nog even telefonisch contact met je op voor een korte kennismaking en om te bevestigen of er nog plek is in deze bijeenkomt om een vraag in te brengen.

Let op: Er is  op dit moment geen plek meer om  een vraag in te brengen deze middag. Wil je jouw vraag graag in een groep onderzoeken,  neem dan even contact met me op dan kijken we voor een andere datum.  

Graag ontmoet ik je.

Warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Evenement verlopen
  • Flow Plaza
  • Haarlem

Evenement gegevens

  • 12 juli 2024 13:00   -   17:00
Back To Top