Skip to content

Verdiepingsdag Systemisch Lichaamswerk: het lichaam herinnert

Een dag om Samen te verdiepen in het systemisch lichaamswerk en de opstellingen bij ziekte en gezondheidsvragen.
Let op: Omdat we aansluiten bij de manier van werken en taal uit de opleiding systemisch lichaamswerk & ziekteopstellingen zijn de verdiepingsdagen alleen toegankelijk voor wie eerder de opleiding bij me heeft gevolgd.

Tijdens deze verdiepingsdagen zal ik mijn laatste inzichten rondom dit werk met je delen en nodig ik ook jou van harte uit om jouw eigen ervaringen, inzichten en casuïstiek te delen en in te brengen, zowel qua inzichten als de vragen.
Dit vormt het uitgangspunt van deze dagen, naast een overkoepelend thema voor de dag. Dit betekent dat er ruimte is voor zowel persoonlijke als professionele verdieping in het werk. Oftewel ruimte om je eigen persoonlijke vragen te onderzoeken, soms aan de hand van wat je in het werk of je leven bent tegengekomen (supervisieopstellingen) en ook zelf te begeleiden via het lichaam of in de ruimte. Voel je welkom, ook als je (nog) niet met het systemisch lichaamswerk in een eigen praktijk werkt. De vragen die gesteld worden en het thema van de dag zijn eigenlijk altijd voor iedereen interessant of je nu een eigen praktijk hebt of niet.

Na de mooie en verrijkende dag in november 2022 rondom het thema: Het lichaam herinnert en het vrijgeven van opgeslagen spanning, en nog weer aanvullende inzichten de afgelopen periode, laat  ik dit thema graag nogmaals langskomen deze eerste verdiepingsdag in 2023. Het is tevens een mooie gelegenheid om een stuk wat nu in de vernieuwde opleiding extra aandacht krijgt alsnog mee te krijgen.

The body keeps the score -een inmiddels bekende uitspraak van Bessel van der Kolk als het gaat om trauma dat opgeslagen ligt in het lichaam-   is een uitspraak die steeds breder gedragen wordt en herkenning en erkenning vindt. Ook in het systemisch lichaamswerk werken we natuurlijk bij uitstek met de celherinneringen in het lichaam, die de levensstroom in het hier en nu vernauwen. Waarbij we tijdens sessies met regelmaat zien hoe deze celherinneringen uit het lichaam lostrillen, soms vooral inwendig nauwelijks zichtbaar aan de buitenkant en soms kan dat ook behoorlijk intens zijn.

In de opleidingsgroepen heb ik gemerkt dat dit stuk nog wel eens als spannend wordt ervaren, zowel op als naast de tafel. Het gaat dan onder meer om het toelaten van het lostrillen en het aanwezig blijven als je de sessie begeleidt, ook als het intens wordt. Maar ook om het weer vrijgeven van de indrukken die je hebt opgedaan in de sessie met je klant en zijn/haar familiesysteem. Dit gaat over zelfzorg voor jou als professional, zodat je niet inwendig de vuilnisbelt van je klanten wordt.

Ik heb het afgelopen jaar hier ook zelf meer verdieping in gezocht en de ervaringen die ik hierin heb opgedaan deel ik graag met je tijdens deze verdiepingsdag zowel in theorie als in het zelf ervaren.

Praktische informatie

Datum: 19 mei 2023
We beginnen de dag om 10.00 uur en eindigen tussen 16.30 en 17.00 uur, met een inloop ‘s ochtends vanaf 09.45 uur.

Locatie: Flow Plaza Haarlem, zaal flow 2

Jouw bijdrage voor de dag is €85 excl btw. Je kunt je via de aanmeldlink hieronder aanmelden.

Groepsomvang is minimaal 6 deelnemers en maximaal 12 deelnemers.

NB  Wanneer er een thema of ziekte is, die jij persoonlijk/professioneel systemisch in het grotere veld zou willen onderzoeken, laat het me weten. Dan kijk ik of we dat in een verdiepingsdag in kunnen passen of dat we er een aparte dag aan kunnen wijden, die mogelijk ook breder toegankelijk is.

Ik kijk ernaar uit je weer te ontmoeten
warme groet
Stefanie

Evenement verlopen
  • Flow Plaza
  • Haarlem

Evenement gegevens

  • 19 mei 2023 10:00   -   17:00
Back To Top