skip to Main Content

Wanneer je je in een situatie bevindt die onprettig voelt, pijn doet, een gevoel van onmacht oproept, omdat het je overkomt en je geen directe invloed kunt uitoefenen op de situatie, dan is het innemen van een ander perspectief helpend. Je zult merken dat moeilijke situaties zich ‘oplossen’, doordat je ze vanuit een andere plek in jezelf waarneemt. Dat je, in plaats van slachtoffer te zijn van de situatie, de regie in handen kunt voelen en in het moment kunt zijn met wat er is, zelfs als de feitelijke situatie niet veranderd is.

Dat is wat er gebeurt wanneer je bereid bent om de doorlopende dialoog in je hoofd (even) ‘on hold’ te zetten en te luisteren naar de taal van je lichaam. Naar wat daar te voelen en waar te nemen is. Je zult versteld staan over wat je lichaam je allemaal te vertellen heeft en over de wijsheid die erin opgeslagen ligt.

Mijn eigen reis en ervaring hebben mij geleerd wat een uitdaging het soms is om in je lijf aanwezig te zijn en te blijven met Alles wat daar te ervaren is. Zeker als daar angst, pijn of ander ongemak huist. Wat zeer begrijpelijk is als het bijvoorbeeld over je gezondheid gaat.
Toch is het juist in die aanwezigheid dat we langzaam vinden wat we werkelijk zoeken.

Keer op keer neem ik in sessies waar, dat wanneer we dezelfde situatie vanuit dit andere perspectief -namelijk ons lichaam- benaderen, er vrijwel altijd en direct een gevoel van innerlijke rust, balans, meer leven en energie ontstaat. En dat deze innerlijke beweging, wanneer die eenmaal werkelijk gevoeld is, ook niet meer te stoppen is.

Back To Top