Skip to content

Een persoonlijke reis in en met het lichaam voor iedereen, die meer vanuit aanwezigheid wil leven en voelt dat het nu echt tijd is om die oude belemmerende patronen te doorbreken.

Aanleiding: De ‘trainingsgroep Op reis in je Lijf’ is een groep die gedurende 40 weken in totaal 12x bij elkaar komt in hun onderzoek naar hoe en waar ze aanwezig zijn in hun lijf. Een reis waarin we verborgen blokkades aankijken en vrijmaken, zodat er meer ruimte komt in het lichaam voor de eigen levensstroom.

In het voorjaar van 2020 hebben we in aansluiting op het webinar ‘Licht op Ziekte & Gezondheid ~ Op Reis in je Lijf’, deze reis ook online gemaakt. In een periode van 2 maanden maakten we met 2 groepen van ieder 13 deelnemers deze online reis, die dieper ging dan ik vooraf had verwacht.

Het online programma is vergelijkbaar met de bestaande training voor wat betreft de intentie, maar qua opbouw, tijdspanne, groepsomvang, aantal bijeenkomsten en prijs is het helemaal anders.

Wat houdt het in: We starten bij jouw lijf en gaan verder, bij wat we in de online opstelling tijdens het webinar hebben aangeraakt, om van daaruit verder te onderzoeken hoe je verbonden bent met je lijf. Waar ben je aanwezig, waar blokkeert het? Wat weerhoud je om vol aanwezig te zijn in je lichaam en je leven en hoe resoneert dit mogelijk in je familiegeschiedenis? We werken vanuit het Nu en kijken terug waar dat helpend is voor waar je in het hier en nu tegenaan loopt.

Het programma duurt 6 tot 8 weken. In deze tijd ontmoeten we elkaar 6x online via zoom, in een groep van 6-10 deelnemers. In deze online bijeenkomsten onderzoeken we met behulp van opstellingen, meditaties en de chakra’s de vragen en thema’s die in de groep leven. Ook maken we waar gevraagd, ruimte voor jouw eigen online opstelling, inzoomend op jouw specifieke situatie.

Naast de live online bijeenkomsten, die je ook terug kunt kijken als je er een keer niet live bij kunt zijn, is er een besloten facebookgroep waar je onderling ervaringen, inspiratie en vragen kunt delen en komen er nog opdrachten van mij tussendoor via mail of direct in de facebookgroep.

Zo maken we een reis van binnen naar buiten. We kijken onderzoekend naar binnen om zo de levensstroom vrijer te maken, wat je vervolgens mee kunt nemen in je beweging naar buiten (in je gezondheid, je gezin, je relatie, je werk, je leven).

Resultaat: Gedurende deze cyclus ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en zal je ervaren dat wanneer je meer aanwezig bent in je lichaam dit ook zijn weerslag heeft in je leven van alledag. De kans is groot dat je meer rust en ontspanning in je lijf zal ervaren en dat je leven daarmee op verschillende vlakken meer als vanzelf zal gaan. Niet dat er dan geen uitdagingen meer zullen zijn, want dat is onderdeel van het leven. Wel dat je er makkelijker bij kunt blijven en mee om kunt gaan. En omdat dit laatste vaak een langer proces is en om herhaling vraagt is het fijn te weten dat we gedurende langere tijd samen op reis gaan.

Ervaringen van deelnemers

“Hele mooie online training. Ik heb steeds meer verbinding met mijn lijf, voel de zelfliefde en van daaruit heb ik ook de keuze kunnen maken gezonder te willen zijn en te leven. De training ‘Op reis in je Lijf’ heeft hier veel aan bijgedragen.” ~ Angelique

“Het was mooi, ging diep en werkte voor mij ook als mooi ankerpunt zo steeds op maandag. Heb er echt onwijs veel aan gehad. Hele mooie oefeningen waarvan de effecten echt in mij hebben kunnen integreren.” ~ Merijn

“Op deze manier contact maken met mijn lijf was nieuw. En spannend. En mooi. En bijzonder. Het voelen van die basis diep onderin mijn bekken, de hernieuwde bewustwording van de connectie tussen de chakra’s, de mooie meditaties, vooral die met het hart. Het raakt op meerdere fronten en nodigt me, ook nu nog, uit om echt de verbinding met mijn lijf aan te gaan en is misschien wel het eerste stapje op weg naar echte acceptatie in m’n lijf ipv met m’n hoofd.” ~ Rianne

“De intentie van deze reis was voor mij om ‘in mijn lijf’ te onderzoeken naar wat nou maakt dat ik zo in de ban blijf van mijn eetverslaving.
En nu merk ik dat deze training me veel meer doet dan ik met mijn hoofd kan bevatten. Ik kan zo *voelen* dat mijn eetverslaving aankijken echt te maken heeft met de liefde voor mezelf en voor mijn lijf.
Voor het eerst in 4 jaar lukt het me de eetverslaving de baas te zijn. Ik ben me bewust van mijn gedachten, ik ben ze niet… en kan daardoor net even die stap terugnemen waardoor ik niet in dat ‘dan morgen maar’ beland.
En dat omdat ik voel dat ik het uit liefde voor mijn lijf doe..niet voor anderen, maar puur uit liefde voor mezelf. Eeuwig dankbaar Stefanie voor de verdieping die je me brengt in mijn reis ” ~ Karin

Interesse: Voel je dat je nu echt een stap wilt zetten in je leven en dat dit online programma past voor je? Schrijf je dan direct in op de website via het evenement in de agenda. Heb je vragen, mail/ bel me dan via stefanie@beallyoucanbe.nl /06-48102716 of vul het contactformulier in op de website.

Opbouw van het programma per week

De zoom bijeenkomsten zijn steeds 2 tot 2,5 uur afhankelijk van de groepsomvang. Kun je er een keer niet bij zijn, dat kun je de opname van de bijeenkomst in je eigen tijd terugluisteren om zo de informatie tot je te nemen en ook zelf de opstelling of meditatie nog te kunnen doen. Naast de zoombijeenkomsten ontvang je in sommige weken nog extra suggesties of opdrachten per mail.

NB: dit is de globale structuur van het programma. Het proces en vragen in de groep kunnen aanleiding zijn om aanpassingen in het programma te doen.

bijeenkomst 1 Thema: ontmoeten ~ jij en je lichaam, voelen op verschillende lagen.

bijeenkomst 2 Thema: jouw plek in het leven ~ leven en dood, hoe ben je verbonden met het leven en de dood. Kun je het leven nemen? Wat trekt je mogelijk weg uit het leven en je lijf? Hier is ook ruimte voor vragen over terugkerende klachten en ziekte.

bijeenkomst 3 Thema: chakra’s ~ hoe beleef je de chakra’s in je lijf? Waar in je lichaam, ter hoogte van welke chakra’s, stagneert de energie in je lijf en hoe resoneert dit mogelijk met terugkerende klachten/ziekte en verder terug in het familiesysteem?

bijeenkomst 4 Thema: interactie tussen buik-hart-hoofd en jouw eigen thema (daar waar je voelt dat de levensstroom stagneert in je)

bijeenkomst 5 Thema: zelfliefde, het volledig belichamen van je lichaam, de liefde voor jezelf onderzoeken en de beweging die daaruit wil ontstaan.

bijeenkomst 6 Thema: afscheid, de bezielde beweging naar buiten en samen afsluiten

Begeleiding

De nadruk ligt vooral op het vergroten van de eigen kracht in het lichaam. Deze manier van werken kenmerkt zich door voelen, ook in de online omgeving. In een veilige setting bied ik je de mogelijkheid om je open te stellen en te ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. Daarbij spreken we de wijsheid van het lichaam aan en volgen haar het systemisch veld in. Zo maken we een reis in en met het lijf. Daarnaast is er iedere bijeenkomst ruimte om dieper in te gaan op wat tijdens de oefeningen en opstellingen ervaren is, om daar zonodig in de groep nog op te verdiepen.

Het programma is maatwerk waarbij ik aansluit bij wat er in de groep leeft. Daarnaast zullen we iedere bijeenkomst inzoomen op een thema of deel van het lichaam o.a. aan de hand van de chakra’s. Hoe voelt het daar? Ben je aanwezig? Wat gebeurt er in dat gebied wanneer je contact maakt met iemand anders? Wanneer blijf je en wanneer vertrek je? Waar ben je mogelijk verstrikt met oude ongeziene thema’s uit het familiesysteem?

Stefanie over haar eigen reis en werk: ”Ze zeggen wel, ´you teach what you have to learn most´. Ik kan me daar wel in vinden. Een jaar of 10 geleden stapte ik na jaren dralen over de drempel. De signalen van mijn lichaam kon ik niet langer negeren en mijn eigen innerlijke reis naar voelen in mijn lichaam was een feit. Counseling, healing en familieopstellingen brachten me van mijn veilige haven in mijn hoofd naar mijn hart en lichaam. Echter, toen het opstellingenwerk via het lichaam op mijn pad kwam, werd er iets in mij geopend, van waaruit het zich als vanzelf lijkt te ontvouwen. Hier komt alles samen wat ik hiervoor geleerd heb in een manier van werken, die volledig natuurlijk door me heen stroomt. Nu, in tijden dat deze manier van werken even niet kan, merk ik dat we in veel gevallen online ook lichaamsgericht op deze laag kunnen werken, al is de ingang en methode anders.”

Praktisch

Groepsomvang: We werken in een groep van 6 – 10 deelnemers.

Data online programma: Kijk voor de actuele data in de agenda.

  • Let op: Kun je er een keer niet bij zijn, dat kun je de opname van de bijeenkomst in je eigen tijd terugluisteren om zo de informatie tot je te nemen en ook zelf de opstelling of meditatie nog te kunnen doen. Naast de zoombijeenkomsten ontvang je in sommige weken nog extra suggesties of opdrachten per mail.

Kosten: €245 incl btw

Inschrijven: Voel je dat je nu echt een stap wilt zetten in je leven en dat dit online programma past voor je? Schrijf je dan direct in op de website via het evenement in de agenda. Je ontvangt na je aanmelding direct een bevestigingsmail inclusief factuur. Voorafgaand aan de start ontvang je nog een mail van mij met alle inhoudelijke informatie.

Vragen: Heb je nog vragen over het online programma, stel ze via het contactformulier op de website of mail/ bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl / 0648102716.

Graag ontmoet ik je.

warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Back To Top