Skip to content

Samen op reis

Persoonlijke ontwikkeling of groei zie ik als een reis van bewustwording in onszelf en in relatie tot anderen. Een reis waarin we oude vaak belemmerende patronen aankijken, onderzoeken en doorbreken of vrijgeven. En soms is het fijn als er dan iemand even met je meekijkt. Iemand die net even andere vragen stelt, of een voor jou ongebruikelijke ingang kiest, waardoor een ander perspectief zichtbaar kan worden.

Wanneer je ervoor kiest om bij mij iets te gaan doen, ongeacht of dat online, individueel, in een groep of in de opleiding is, gaan we samen op reis. Zie het als dat we samen een puzzel ontrafelen, waarin we in het contact de ontbrekende stukjes ontdekken en hun plek laten vinden. In mijn optiek zijn die puzzelstukjes en antwoorden op je vragen allemaal al in jou aanwezig en werkt het bovendien het meest krachtig en transformerend als je ze zelf ontdekt en ophaalt.

De sleutel daarin is ervaren in plaats van (alleen) praten

Ik kan van alles voelen en waarnemen en dat met je delen, maar als het nog niet kan landen bij jou in je lijf, blijft het een rationeel idee of inzicht, zonder veel impact. Wanneer het antwoord echter vanuit jezelf omhoog komt, omdat je het op dat moment ervaart en doorvoelt, zakt het inzicht als een puzzelstukje op zijn plek in de puzzel.

Als alle antwoorden al in jezelf aanwezig zijn, wat voeg ik dan nog toe voor je?

Mijn begeleiding bestaat er vooral uit om de bedding te creëren, waarin jij aanwezig kunt zijn en blijven bij wat zich laat zien. Zodat de antwoorden, die al die tijd al in jezelf aanwezig zijn, uit de mist naar boven komen.

De vorm of methode die ik daarbij gebruik is het systemisch werk volgens het latere werk van Bert Hellinger (het meer intuïtieve opstellen) en het systemisch lichaamswerk (opstellingen via het lichaam). In beide werkvormen staat het voelen en waarnemen in je lijf in relatie tot de vraag die je hebt centraal. Welke sensaties kun je waarnemen in je lichaam en wat verandert daarin wanneer we (voor)ouders uit het familiesysteem erbij uitnodigen? En als er spanning is in het lichaam, waar resoneert die dan mogelijk mee in het familiesysteem, waar vindt die spanning zijn oorsprong? Dat is wat we samen onderzoeken in relatie tot je vraag.

Je kunt ervoor kiezen je vraag online, individueel of in een groepsetting te onderzoeken. Daarnaast geef ik ook een 12 daagse opleiding Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen voor opstellers en andere professionals die zelf deze manier van begeleiden willen leren en tevens bereid zijn daarin hun eigen reis aan te gaan.

Lees hier meer over mijn werkwijze

Programma info

Samen op reis

Back To Top