Skip to content

Stefanie Bussing

“Dat is waar de magie gebeurt… In het aanwezig zijn en erbij blijven,
zonder dat er iets hoeft te veranderen, of te worden opgelost.”
~ Stefanie

Stefanie aan het woord

“Vrouw, dochter, zus, liefdespartner, moeder, vriendin, zelfstandig ondernemer en nog zoveel meer. Er zijn zoveel rollen in mijn leven die ik vervul en geen van allen definiëren ze wie ik werkelijk ben. In iedere rol probeer ik telkens weer mijn eigen unieke ‘zijn’ te leven en in te brengen.
Een reis waarin ik steeds weer uitgenodigd wordt helemaal aanwezig te zijn hier en nu in mijn lijf, met dat wat er is. Om vanuit die aanwezigheid de beweging van het leven te volgen. Me in vertrouwen te laten leiden door het leven. Dat is waar de magie gebeurt.
En dat is ook precies wat ik bedoel met ‘Be all you can Be’: alles zijn wie je in wezen bent met alles wat er is, zowel in jezelf als in de buitenwereld. En van daaruit voluit het leven Leven. Dan komt de beweging van binnenuit, vanuit je innerlijk, vanuit jouw essentie van zijn.

Ze zeggen wel, ´you teach what you have to learn most´. Ik kan me daar wel in vinden, dit is ook mijn reis. In 2006 stapte ik na jaren dralen over de drempel. De signalen van mijn lichaam kon ik niet langer negeren en mijn eigen innerlijke reis naar voelen in mijn lichaam was een feit. Tri-Energetics -een vorm van holistische counseling-, verschillende vormen van healing -waaronder Reconnective Healing en The Reconnection-, familieopstellingen, het systemisch werk via het lichaam en vele andere trainingen. Ze brachten me ieder op hun eigen wijze, steeds een stapje verder van mijn veilige haven in mijn hoofd naar mijn hart en lichaam.

Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking ervan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Dat, dat is waar de magie gebeurt, in de liefdevolle aanwezigheid en het erbij blijven, zonder dat er iets hoeft te veranderen of opgelost hoeft te worden. Deze helende kracht heb ik nog vele malen dieper ervaren in het opstellingenwerk via het lichaam. Het lichaamsgericht werken heeft mij aan den lijve geleerd dat het lichaam steeds weer een poort is naar diepe transformatie, waarin oude patronen daadwerkelijk los kunnen laten.”

Over Stefanie

Stefanie studeerde sociale wetenschappen en werkte vervolgens een aantal jaar op het gebied van organisatieverandering, maar merkte al snel dat dit haar weg niet was. In haar eigen intensieve innerlijke reis, die in 2006 een keerpunt kende, volgde ze vele trainingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Naast Tri-Energetic counseling, en Reconnective Healing kwam ze in 2009 op het pad van Familieopstellingen. Ze volgde eerst de jaaropleiding bij de Academie voor Opstellingen en later in 2016 -toen ze inmiddels als partner aan de Academie verbonden was- ook de vervolgopleiding.

In 2011 besloot ze zich -ingegeven door haar eigen ervaring en zoektocht rondom vitaliteit en gezondheid- te specialiseren in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Ze verdiepte haar kennis onder andere bij Stephan Hausner en werkte in de periode 2014 tot en met 2017 nauw samen met Henk Fransen en Hylke Bonnema (Academie voor Opstellingen) op het gebied van systemisch werk bij kanker. In die periode kwam zij via Connie van der Arend ook in aanraking met het opstellen via het lichaam.

In de combinatie van systemisch werk, het lichaam en aanraking, werd direct iets in haar aangeraakt. Een deur opende zich voor haar en alles wat ze tot dan toe had gedaan viel op zijn plek. Haar eigen stijl en manier van werken ontvouwde zich daarna in snel tempo. Een manier van werken, waarin verschillende stromingen bij elkaar zijn gekomen en die als van nature door haar heen stroomt. Een krachtige manier van werken, waarin de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

Dit is wat zij nu onder de noemer ‘systemisch lichaamswerk’ in de wereld brengt. Waarmee ze mensen begeleidt in hun persoonlijke vragen en professionals opleidt in hun verlangen om deze manier van begeleiden ook te kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

Mensen voelen zich onder haar begeleiding aangemoedigd om de weg naar binnen daadwerkelijk aan te gaan, door haar zachte aanwezigheid en rust in combinatie met haar onschatbare bron aan systemische kennis en ervaring op het gebied van lichaam en gezondheid.
In deze combinatie biedt zij je een veilige bedding om werkelijk in het lichaam te durven voelen en te kijken naar confronterende en soms pijnlijke vragen over gezondheid, leven en dood. Naar datgene wat je uit het leven terugtrekt, om zo de beweging naar je eigen levenskracht weer te kunnen maken.

“Als jij jouw eigen innerlijke kracht en zijns-essentie zou leven.
Hoe zou jouw leven er dan uitzien?
En als ieder mens vanuit die plek van potentie zou leven,
wat zou dat dan betekenen voor de wereld?”
~ Stefanie

Ervaringen

Programma info

Back To Top