Skip to content

Opstellingsmeditatie: Wat ligt er verborgen onder de klacht?

Laat je meenemen op een gevoelsreis tijdens deze meditatie. Al tekenend en voelend ga je aan de hand van mijn begeleiding op reis in je lijf om te onderzoeken wat de boodschap is voor jou van de terugkerende klacht of symptoom in jouw leven. Met welk verborgen verhaal of met welke gebeurtenis uit jouw familiegeschiedenis resoneert jouw gezondheidsklacht in het hier en nu mogelijk en wat is haar boodschap voor jou?

Wat heb je nodig?

Maak het jezelf comfortabel in een ruimte waar je niet gestoord wordt en waar je je fijn en veilig voelt. Zorg dat je comfortabel kan zitten, ook wanneer je tekent en pak er een vel papier en kleurtjes of stiften bij. De meditatieoefening duurt ongeveer 20 min, maar het kan fijn zijn om naderhand nog even tijd te hebben wat op te schrijven voor jezelf.

Mijn stem en suggesties zijn bedoeld als hulpmiddel, niet als een dwingende stem, die je moet volgen. Neem de suggesties die ik doe mee en volg de bewegingen in de tekening en in de opstelling zoals ze als van binnen komen.

Goed om te weten

Deze meditatie is bedoeld als een kennismaking met hoe ik werk en ook als eerste ervaring in hoe je aan de hand van systemisch lichaamswerk gezondheidsvragen kunt onderzoeken. Het is goed om te vermelden dat een oefening als deze, waarin je gezondheidsvragen gaat onderzoeken, altijd dingen los kan maken. Zelfs als het een eerste verkenning is.

Daarom raad ik je aan om een oefening als deze alleen onder begeleiding te doen, wanneer je je geestelijk niet stabiel voelt of verward bent. Je blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk om in te schatten of een online opstellingsmeditatie past bij jouw fysieke en geestelijke gesteldheid, maar heb je twijfel, neem dan liever even contact met me op.

Laat je meenemen op een gevoelsreis in je lijf

Graag ontmoet ik je.

Warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

Aangesloten bij Bewust Haarlem en Ziesoo

Back To Top